PKK'lıların cenazesine damga vuran pankart

Fransa'nın başkenti Paris'te infaz edilen 3 PKK'lı için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

PKK'lıların cenazesine damga vuran pankart

Diyarbakır'da provokasyon değil sağduyu kazandı.  Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 PKK'lı için ilde tören düzenlendi.  İstanbul'dan uçakla Diyarbakır'a getirilen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri sabah saat 10.00'da büyük bir kalabalık eşliğinde morgdan alındı. Grup daha sonra boyunlarında barışı simgeleyen beyaz atkılarla törenin yapılacağı Batıkent Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 

Hem yürüyüş boyunca hem de törenin yapılacağı alanda güvenlik önlemleri had safhaya çıkarıldı. Polis helikopteri güzergah boyunca uçuşlar yaptı. Sahada görevli bütün polis ekipleri ise provokasyonlara fırsat verilmemesi konusunda anonslarla uyarıldı. Tören alanında da sakinlik hakimdi. İlk defa bir terörist cenazesinde terörisbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı açılmadı.  

Törende barış güvercinleri uçurulurken 'savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz' pankartı dikkat çekti. Konuşmalarda da barış vurgulandı. Tören bitene kadar sağduyunun hakim olduğu Diyarbakır'da, cenazeler ambulanslara bindirilerek memleketlerine gönderildi.
<< Önceki Haber PKK'lıların cenazesine damga vuran pankart Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER