Pide kuyruğunda işte böyle soyuldu

Pide kuyruğunda bekleyen esnaf 60 TL’sini korumaya çalışırken, arka cebindeki 9.200 TL'den oldu.

Pide kuyruğunda işte böyle soyuldu

Bursa’da bir esnaf, iftara 10 dakika kala girdiği pide kuyruğunda ön cebindeki 60 TL’yi korumaya çalışırken, arka cebindeki 9 bin 200 TL’yi yankesicilere kaptırdı. 3 kişi tarafından gerçekleştirilen hırsızlık, fırının güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. 

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Eğitim Mahallesi’nde meydana geldi. Esnaflık yapan Ahmet A. (57), iftar vaktinin yaklaşması üzerine kasadaki 9 bin 200 TL’yi cebine koyarak fırına gitti. İftara 10 dakika kalan pide kuyruğuna giren Ahmet A., kalabalık artınca bir süre sonra 3 kişi tarafından sıkıştırılmaya başladı. 

Şahıslar, esnafın arka cebinde bulunan parayı aldıktan sonra ekmek fırınını terk etti, Ahmet A. ise pideleri alıp dışarı çıktıktan sonra parasının çalındığını anladı. Esnafın durumu polise bildirmesiyle olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, fırının güvenlik kameralarını inceledi. İnceleme sonucunda kimlikleri tespit edilen ve 40’a yakın dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan Mustafa T. (41) ile kardeşi Hakan T. (35) ve Murat K. (36), Şehreküstü Meydanı’nda otomobilleri içinde beklerken yakalandı. 

Zanlılardan Mustafa T.’nin, parayı çaldığını kabul ettiği, diğerlerinin ise olaydan haberlerinin olmadığını söyledikleri öğrenildi. Şahısların 9 bin 200 TL’yi harcadıkları, geriye bin 200 TL kaldığı belirlendi. 

Bu arada, güvenlik kamera kayıtlarında zanlıların, fırının önünde beklediği ve cepleri kabarık insanları hedef alarak fırına girip, kalabalıkta hırsızlığı gerçekleştirdikleri görülüyor. 

Yaşadıklarını polise anlatan esnaf Ahmet A.’nın, şunları söylediği öğrenildi: “Fırına girdiğimde çok kalabalıktı. Ben o sırada arka cebimdeki 9 bin 200 TL’yi unuttum. Ön cebimde 60 TL vardı. Onu kaptırmamak için bir elimle cebimi tutuyordum. Dışarı çıktığımda arka cebimdeki para aklıma geldi. Baktığımda para yerinde yoktu.” 

Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından 'yankesicilik ve dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi. 

<< Önceki Haber Pide kuyruğunda işte böyle soyuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER