Rektör konuşunca, salon gülüşmeye başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversite açılışına katıldı.

Rektör konuşunca, salon gülüşmeye başladı

  • Gül, üniversite yurdunu beğendi, eskiden 12 kişilik odada kaldığını söyledi.
  • Ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu'nun sözleri, salonda gülüşmelere sebep oldu.
  • "Yurt dışındaki üniversitelerde 2 bin dolar verseler böyle odalarda kalamazlar."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Yabancı Diller Okulu'nun 2013-2014 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. 

Yaptığı konuşmaya, adını taşıyan üniversitede bulunmaktan onur duyduğunu belirterek başlayan Gül, "Türkiye birçok alanda köklü reformlar yaparken, eğitimde, özellikle üniversite alanındaki köklü reformun da süresini geciktirmemelidir." dedi.

Daha sonra üniversitede dolaşan Cumhurbaşkanı Gül, Sümer Kampüsü'ne gelişinde yurtları gezdi ve öğrencilerle sohbet toplantısında bir araya geldi. Basının görüntü aldığı sırada konuşan Gül, öğrencilerin AGÜ'yü seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversiteyi kuranların üstlendikleri büyük sorumluluğun bilincinde olduklarını, şimdi bu sorumluluğun öğrencilere geçtiğini kaydeden Gül, "İmkanlardan sonuna kadar faydalanacak, yeni imkanlar için şartları zorlayacaksınız. Bu üniversitenin kurulmasının hedefi, amacı sizi dünyanın her yerinde çalışabilir şekilde yetiştirmek" ifadelerini kullandı.

Yurtların şartlarının da çok iyi olduğunu belirten Gül, "Ben üniversitede okurken 12 kişilik odada kalmıştım. Yurt dışındaki üniversitelerin yurtları da böyle değil." dedi.

Gül'ün bu sözleri üzerine Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu'nun "Yurt dışındaki üniversitelerde 2 bin dolar verseler böyle odalarda kalamazlar" sözleri, salonda gülüşmelere sebep oldu.

AA
<< Önceki Haber Rektör konuşunca, salon gülüşmeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER