STK’lardan Karaosmanoğlu’na sert tepki

STK'lar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na tepki gösterdi.

STK’lardan Karaosmanoğlu’na sert tepki

Gebze’nin önde gelen sivil toplum örgütleri ortak bir basın açıklaması yaparak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Fethullah Gülen Hocaefendi’yi İngiliz ajan Lawrence benzetmese tepki gösterdi.

14 Sivil Toplum Örgütü yöneticinin katıldığı basın açıklaması Gebze Sanayici İş Adamları (GESİAD) Derneği toplantı salonunda yapıldı. STK’lar adına basın açıklamasını Gebze Toplu Taşımacılar Birliği (GETAB) Başkanı Erol Akalın okudu.  Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “ Ülkemiz son günlerde toplumun bir kesimine yapılan iftiralar ve hakaretlerle dolu çalkantılı bir dönem yaşamaktadır. Bu iftiralara bir yenisini de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eklemiştir. Geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu röportajda ülkemizin nadide şahsiyetlerinden biri olan Muhterem M. Fethullah Gülen Hocaefendiyi Lawrence'a benzetip, "CIA-MOSSAD ile işbirliği içindedir" şeklinde iftiralarda bulunmuştur.

BÜYÜK BİR HİCAP DUYUYORUZ

Sayın M. Fethullah Gülen Hocaefendi ömrü boyunca İman ve Kur'ân hizmetinde bulunan, hedefi sadece ve sadece bila-yı Kelimetullah olan ve rıza-yı ilahi`den başka bir gaye gözetmeyen değerli bir şahsiyettir. Dünyanın 170 küsur ülkesinde Türk okullarının açılmasına, Oralarda bayrağımızın dalgalanmasına, istiklal marşımızın okunmasına, Türkiye'yi ve Türk Milletini canı gönülden seven insanların yetiştirilmesine vesile olan böyle önemli bir şahsiyete bir İngiliz ajanı olan Lawrence benzetmesinin yapılmasından büyük bir hicap duyuyor, Dünya'da hukuk, mahşerde mizana havale ediyor, Yapılan bu iftiraları da aynen sahibine iade ediyoruz.

İFTİRALARI MİLLETİN VİCDANINA BIRAKIYORUZ

Ülkesi ve milleti adına bu denli önemli hizmetlere vesile olan bir kişi hakkında, hiçbir delil ve gerekçe göstermeden 'ihanetin başı' ve başka ülkelerle işbirliği içinde gibi iftiralarda bulunulması üzücü ve yaralayıcıdır.GESİAD olarak ülkesine hizmet eden terte,-niz şa!ısiyetlerin bu ve bu minvaldeki iftiralarla, siyasi amaçlar uğruna karalanmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu iftiraların muhasebesini milletin tertemiz vicdanına bırakıyoruz.”

DESTEK VEREN  DERNEKLER

Öte yandan basın açıklamasına destek veren isimler ise şöyle;Gebze Sanayici ve işadamları Derneği (GESİAD), Gebze Toplu Taşımacılar Birliği (GETAB), Gebze Bitlisliler Derneği, Darıca Eskişehirliler Derneği, Vefa Sağlık Çalışanları Derneği, Türk Eğitim Sağlık Çevre Vakfı (TESÇEV), Empati Kişisel Gelişim Derneği, Mühendisler ve Teknik Elamanlar Derneği, Fatih Koleji Mezunları Derneği, İş Kariyer Eğitim iskare.net, Dilovası Şafak Eğitim Kültür Derneği, Koza Kişisel Gelişim Derneği, Gebze Yozgatlılar Derneği, Kocaeli ErzurumIular Dernekler Federasyonu (KEDFE)
<< Önceki Haber STK’lardan Karaosmanoğlu’na sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER