Sabah ve Takvim'e yine yalanlama

Koza Altın, Sabah ve Takvim'de çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu...

Sabah ve Takvim'e yine yalanlama

Ko­za Al­tın İş­let­me­le­ri, şir­ket­le il­gi­li, Sa­bah ve Tak­vim ga­ze­te­le­rin­de yer alan ha­ber­le­re yö­ne­lik bir açık­la­ma yap­tı. Açık­la­ma­da, Kayseri Himmetdede'deki madene ilişkin ha­ber­le­rin ger­çe­ği yan­sıt­ma­dı­ğı vur­gu­lan­dı.

Açıklamada Türkiye Cumhuriyeti'nde sahte ÇED alabilecek bir kuruluş yoktur” denildi.

İş­te o açık­la­ma:

Sa­bah ve Tak­vim ga­ze­te­le­ri­ni çı­ka­ran­lar ya­lan ha­ber­de yi­ne tek­ra­ra düş­tü.

Ken­di­le­ri ÇED sü­re­cin­den mu­af tu­tul­ma­yı nor­mal bil­dik­le­ri için ÇED sü­re­ci­nin na­sıl yü­rü­dü­ğün­den ha­ber­siz­ler.

ÇED BİLİMSEL RAPORDUR

İş­let­me­miz ÇED sü­re­cin­den mu­af tu­tu­lan şir­ket­ler­den bi­ri de­ğil­dir.

ÇED ra­po­ru bi­lim­sel bir ra­por­dur. Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti'nde sah­te ÇED ala­bi­le­cek bir ku­ru­luş yok­tur.

Kay­se­ri Him­met­de­de al­tın ma­de­ni­miz için ÇED ça­lış­ma­sı ulus­la­ra­ra­sı “Gol­de­r” ta­ra­fın­dan bir bu­çuk yıl­da ha­zır­lan­mış. Hal­kın ka­tı­lı­mıy­la top­lan­tı ya­pı­la­rak tüm yö­re hal­kı bil­gi­len­di­ril­miş­tir.

ANLAŞTIK, HELALLEŞTİK

Ça­lış­ma ya­pa­ca­ğı­mız böl­ge­de­ki yak­la­şık 4500 dö­nüm ara­zi 300 ay­rı ai­le­den sa­hip­le­ri ile an­la­şı­la­rak,he­lal­le­şe­rek sa­tın alın­mış­tır. Ya­sal hak­kı­mız olan ka­mu­laş­tır­ma ya­pıl­ma­mış­tır.

ÇED ra­po­ru­muz tüm ba­kan­lık­la­rın ve il­gi­li ku­rum­la­rın ka­tı­lı­mı ile ni­ha­ilenmiş­tir. Ay­nı ga­ze­te­ler bu ha­be­ri da­ha ön­ce de yap­tı­lar.

ARAZİYİ BİZE SATTILAR

Un fab­ri­ka­sı­nın sa­hip­le­ri ÇED sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de yer alan di­ğer iki adet ara­zi­le­ri­ni şir­ke­ti­mi­ze sat­mış­lar­dır.

Ara­zi­le­ri­ni şir­ke­ti­mi­ze sat­tık­tan son­ra ÇED sı­nır­la­rı­mız dı­şın­da ka­lan ve fa­hiş fi­yat is­te­dik­le­ri un fab­ri­ka­sı­nı da şir­ke­ti­mi­ze sat­mak is­te­di­ler.

Za­ten he­lal­leş­mek için yük­sek fi­yat öde­di­ği­miz ara­zi fi­yat­la­rı­na ila­ve­ten, is­te­nen fa­hiş üc­ret se­be­biy­le un fab­ri­ka­sı­nı sa­tın al­ma­dı­ğı­mız için böy­le çir­kin bir yo­la te­ves­sül et­miş­ler­dir.

Un fab­ri­ka­sı­nın ve çev­re­de­ki di­ğer ya­pı­la­rın giz­len­me­si, yıl­lar­dır sü­ren ça­lış­ma­lar­dan ha­ber­dar edil­me­me­si söz ko­nu­su de­ğil­dir.

YASAL HAKKIMIZI KULLANIRIZ

Sa­bah ve Tak­vim ga­ze­te­le­ri­ni çı­ka­ran­la­ra da, ÇED ra­po­ru­nun önem­li ol­du­ğu­nu ha­tır­la­tır, pro­je­le­rin­de bu sü­reç­ten mu­af tu­tulma­dan, ÇED ra­po­ru al­mala­rı­nı, kul­la­na­cak­la­rı ara­zi­le­rin hak sa­hip­le­ri­ne de hak­la­rı­nı öde­ye­rek he­lal­leş­me­le­ri­ni öne­ri­riz.

Bu tür spe­kü­la­tif ha­ber­ler­le şir­ke­ti­mi­ze za­rar ve­ren­ler hak­kın­da ya­sal hak­la­rı­mız kul­la­nı­la­cak­tır.

HİMMETDEDE'YLE İLGİLİ ÇED MEVZUATA UYGUN

KOZA Altın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada da şu konuların altını çizdi:

"Bazı basın organlarında şirketimizin Himmetdede projesinin ÇED raporu ile ilgili gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlara yer verilmiştir. Diğer bütün projelerimizde olduğu gibi Himmetdede projesinin ÇED çalışmaları da yürürlükteki mevzuata ve uluslararası uygulamalara uygun olarak titizlikle hazırlanmıştır. Haberde yer alan ifade ve yorumlar tamamen mesnetsiz iddialara dayanmaktadır.
Bu tür spekülatif haberlerle şirketimize zarar verenler hakkında yasal haklarımız kullanılacaktır."


BUGÜN

<< Önceki Haber Sabah ve Takvim'e yine yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER