Sınırda Kurban Bayramı yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilini Bulgaristan'da geçirmek isteyenler Edirne'deki Kapkıkule Gümrük Kapısı'nda araç kuyruğu oluşturdu.

Sınırda Kurban Bayramı yoğunluğu

Kurban kesmek için Bulgaristan'a gittiğini söyleyen Rasim Kıyak, "Edirne'de oturuyorum. Her yıl Bulgaristan'a kurbanımızı kesmeye gidiyoruz." dedi. Behçet Hırçın ise Trakyalı olduğunu, hemen yanındaki Bulgaristan'a günü birlik gidip geldiğini belirtti. Kurbanını yurt dışında keseceğini söyleyen Hüseyin Vatansever de hem kurban için hem de ziyaret için Bulgaristan'a gittiğini, bu ülkede maliyetlerin daha uygun olduğunu söyledi.

Kapıkule gümrüğünde çıkış ve giriş peronlarında yer alan levhalarda ise şu uyarılar yer alıyor: "Türkiye'ye girişte yurt dışında en az 3 gün kalmak kaydıyla fenni usullere göre kapatılmış vakumlu ambalajlardaki hayvansal ürünlerin (et, pastırma, sucuk veya kavurma gibi) 5 kilogramına kadar muafiyet tanınmaktadır. Kurban Bayramı nedeniyle farklı uygulama yapılmayacak olup açıkta getirilen fenni usullere göre kapatılmamış olan etlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir."

CİHAN
<< Önceki Haber Sınırda Kurban Bayramı yoğunluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER