Şok iddia: 'Bir pazarlığa kurban ediliyor'

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili hazırlanan yasa taslağına her kesimden tepki var...

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili şok iddia!

Samanyolu Haber TV'nin sorularını cevaplayan MHP Genel başkan yardımcısı Zuhal Topçu AK Parti'nin dershanelerle ilgili kararına yönelik sert açıklamalarda bulundu.Topçu, PKK ile yapılan pazarlığın ve verilen sözlerin parçası olarak dershanelerin kapatılmasının gündeme geldiğini öne sürdü.

Dershanelerin kapatılması haberi ülke gündemine bomba gibi düştü. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığındaki bir heyet tarafından hazırlandığı iddia edilen yasa taslağı, eğitime darbe vuracak değişiklikler içeriyor. Hazırlanan yasa taslağına her kesimden tepki yağıyor. Bunlarda biri de MHP Genel başkan yardımcısı Zühal Topçu. Topçu dershanelerin kapatılmasıyla ilgili çok ağır iddialarda bulundu.

"Yaptıkları pazarlığa eğitimi kurban ediyorlar" diyen Zuhal Topçu "bu kadar dershanelerin üzerine düştüklerine göre ne yazık ki başka bir sonuç çıkaramıyorum" dedi.

Başkent Ankara'da bile öğretmensiz okulların bulunduğunu belirten Topçu, " tam teşekküllü lüks okullarla aynı şartlara sahip olamayan okullar var. Dersaneler bu açığı kapatıyordu, yetenekli çocuklara imkan sağlıyor, eksiklerini kapatıyorlardı. Bu açıdan dershanelerin eğitime katkısı çok önemli" ifadesini kullandı.

Atanamayan öğretmenler konusuna da değinen Topçu, dershanelerdeki öğretmenlerin de işsiz kalmasının mevcut sorunu ikiye katlayacağını söyledi.
<< Önceki Haber Şok iddia: 'Bir pazarlığa kurban ediliyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER