Sürpriz Türkiye ziyaretinin sebebi ortaya çıktı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'li mevkidaşı Kerry ile Ortadoğu barış sürecini görüşeceklerini söyledi ve istişare ihtiyacının doğduğunu belirtti.

Sürpriz Türkiye ziyaretinin sebebi ortaya çıktı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı olarak atanmasının ardından pazar günü Türkiye'ye ikinci kez gelecek olan John Kerry'nin ziyaretinin detaylarının sorulması üzerine Davutoğlu, geçen günlerde kendisiyle yaptığı telefon görüşmesinde, bölgedeki son gelişmelerle ilgili yeniden istişare ihtiyacının doğduğunu belirtti. Kendisini davet ettiğini ifade eden Davutoğlu, Kerry ile İstanbul'da görüşeceklerini, ele alınacak konuların ise sınırlı olmadığını kaydetti. 

Ortadoğu barış sürecinde konusunda Barak Obama ve John Kerry'nin bölgeye yaptığı ziyaretler sonrası katedilen mesafe ve görüşler konusunda Mahmud Abbas ile Katar'da bir araya geldiğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu fırsattan istifade Ortadoğu barış sürecinde bundan sonra atılabilecek adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. 

AA
<< Önceki Haber Sürpriz Türkiye ziyaretinin sebebi ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER