Taraf'tan çarpıcı haber: Yardım paraları nerede?

Soma’daki maden faciası sonrası 23 milyon TL’lik bağış toplandı ancak kazanın üzerinden geçen 1.5 aya rağmen toplanan bağışların henüz madenci ailelerine dağıtılmadığı ortaya çıktı

Taraf'tan çarpıcı haber: Yardım paraları nerede?

Soma’da meydana gelen facianın ardından ölen madencilerin yakınlarına destek amacıyla yapılacak yardımların İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) toplanması kararlaştırıldı ve bu kapsamda 23 milyon liralık bağış toplandı. Kazanın üzerinden geçen 1.5 aya rağmen toplanan bağışların henüz madenci ailelerine dağıtılmadığını ifade eden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a yardımları sordu ve “Hükümet madenci ailelerine verdiği sözü ne zaman tutacak?” dedi.

NE ZAMAN VERİLECEK?

Taraf Gazetesi'nde yer alan habere göre, AFAD hesabı dışında Soma için bağış toplayan Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 16 milyon 838 bin 164 liralık bağış çekini geçtiğimiz günlerde Erdoğan’a teslim ettiğini ancak bu rakamın henüz AFAD hesabına aktarılmadığı belirten Özgür Özel, AFAD bünyesinde devam eden kampanyayı, hesaba aktarılmayan paraları ve toplanan yardımların ne zaman dağıtılacağı yönündeki belirsizlik üzerine Meclis’e önerge verdi.

Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan yardımcısı Beşir Atalay’a “AFAD bünyesinden toplanan tüm yardımlar ne zaman ve ne şekilde dağıtılacaktır? AFAD dışında firmalar bazında yapılan ayni ve nakdi yardımların denetimleri yapılmakta mıdır? Soma‘da ayni ve nakdi yardım yapan bu firmalar hangileridir? Firmalar tarafından Soma’ya yapılan bu yardımlar madencilere ulaşmış mıdır?” diye sordu.

KONUT PROJESİ NE OLDU?

Özgür Özel, hükümetin madencilere ve ailelerine verdiği sözleri de hatırlatarak bu sözlerden birinin de “TOKİ’den ev verileceği” sözü olduğunu hatırlattı. Bu sözün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından da “301 evler” şeklinde dile getirildiğini belirten Özel, Bakan Beşir Atalay’a bu konuyu da sordu. Özgür Özel, Atalay’dan şu sorulara da cevap vermesini istedi: Madenci ailelerine verilen sözlerden biri olan konutlar TOKİ tarafından mı yapılacaktır? Konutlarla ilgili teklifte bulunan 3 firma hangileridir? Hükümet yetkililerin verdiği “konut” sözü nasıl ve ne zaman yerine getirilecektir? Yapılacak konutların maliyeti nereden karşılanacaktır?

GÜLER YILMAZ - TARAF
<< Önceki Haber Taraf'tan çarpıcı haber: Yardım paraları nerede? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER