Tepki çeken olaya RTÜK'ten bir garip yorum!

İki eşini öldüren adamın ekrana çıkmasına RTÜK'ten "Editoryal bağımsızlık..." şeklinde bir garip yorum geldi..

İki eşini öldüren adam Seda Sayan'a konuk oldu

Show TV’de yayına başlayan Seda Sayan Show’a önceki gün iki eşini öldüren bir adamın konuk edilmesi kamuoyunda tepkiye sebep oldu. Konu ile ilgili çok sayıda şikâyet alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) konu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “Yayınlanan programlarda hangi konuların ele alınacağı, kimlerin konuk olarak davet edileceği, editoryal bağımsızlıkları gereğince medya hizmet sağlayıcı kuruluşların inisiyatifindedir.” denildi. Yayıncı kuruluşun sorumlu yayıncılık yapması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Gerek ulusal yayıncılık mevzuatımız gerekse Türkiye’nin imzaladığı görsel-işitsel medyaya ilişkin hukuki metinlerde editoryal bağımsızlık kadar ‘yayıncının sorumluluğu’ kavramına da vurgu yapılmaktadır.” denildi.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, gelen şikâyetlerde bazı izleyicilerin RTÜK’ten programa müdahale edilmesini istediğini ancak bunun hukuken mümkün olmadığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi: “Üst Kurulun programlara yayından önce veya yayın sırasında herhangi bir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmamaktadır. Üst Kurul, programları yayınlandıktan sonra, 6112 Sayılı Kanunda öngörülen hükümlere uygunluk açısından denetler ve yayın ihlali görülen programlarla ilgili olarak müeyyide uygular.”

UZMANLAR İNCELİYOR

Zaman'daki habere göre açıklamada, izleyicilerin yoğun tepkisine neden olan söz konusu programın, uzmanlar tarafından değerlendirilmekte olduğu, Üst Kurulca herhangi bir müeyyide kararı alınması halinde kamuoyuna bilgi verileceği de belirtildi.
<< Önceki Haber Tepki çeken olaya RTÜK'ten bir garip yorum! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER