Polis avukatlarından hukuksuz yargılamaya tepki

Yolsuzluğu soruşturan polislerin avukatları, hukuksuz yargılamayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'Bu siyasi intikam ve rövanş soruşturmasıdır'

İş adamları ile Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer aldığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda görev yapan ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan polisleri avukatları, adliye önünde açıklama yaptı. Avukat Murat Erdoğan, 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyasının kapanmasında rol oynayan savcının polislere yönelik soruşturmaları da yürütmesini ‘ironik’ olarak değerlendirdi.

'KAMUOYU KANDIRILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR'
Savunma avukatları adına konuşan Avukat Murat Erdoğan, “Bu soruşturma, 22 Temmuz tarihinde başlayan soruşturmaların bir halkasıdır. Siyasi intikam ve rövanş soruşturmalarından bir tanesidir. Açıkça belirtmek isteriz ki; tüm milletimiz ve kamuoyu sanki büyük ve gizli bir örgüt varmış ve bu örgüt çok büyük suçlar işlemiş gibi bir izlenim uyandırılarak kandırılmaya çalışılmaktadır. Soruşturma dosyalarında suçlamalara yönelik olarak hukuki hiçbir delil bulunmamaktadır. Örgüt ile ilgili olarak hiçbir ifade, ibare ve isnat da bulunmamaktadır. Paralel yapı hiçbir şekilde bulunmamaktadır. Evvelce yürütülen soruşturmalarda yapılan açık usulsüzlükler aynen devam etmekte. Delilsiz ve gerekçesiz isnatlar devamında gelecek olan tutuklamalar, ‘Kaç İsmail’ olayları hali hazırda işlenmeye devam etmektedir.” diye konuştu. 

'BU SORUŞTURMA SİYASİ BİR OPERASYONDUR’
Müvekkillerine yönelik yapılan bu soruşturmanın hukuki değil, siyasi bir operasyon olduğunu ifade eden Erdoğan, “17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yapmış emniyet mensuplarından intikam ve rövanş alma soruşturmasıdır. Aylarca haksız olarak hedefe konmuş müvekkilleri bir linç operasyonudur. Esasen teknik anlamda adli bir soruşturma olduğu konusunda da tereddütlerimiz vardır. Başkaca kirli ilişkileri örtbas etme girişimidir. Bu bir algı operasyonudur. Siyasilerce birilerine verilmiş sözlerin yerine getirilmesidir. Evrensel hukuk kuralları gereğince isnat edilen suçlamalardan sonra kurulmuş olan özel mahkemeler yani Sulh Ceza Hakimlikleri yargılamanın soruşturma işlemlerini yapamaz.” ifadelerini kullandı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Polis avukatlarından hukuksuz yargılamaya tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER