Teröristlerden molotoflu saldırı: 1 polis ağır yaralı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yol kesen teröristler, polis aracına molotof attı. Polis memuru ağır yaralandı.

Teröristlerden molotoflu saldırı: 1 polis ağır yaralı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3. Cadde'de toplanıp yasa dışı gösteri yapan terör örgütü PKK yandaşı bir grup, yol kesip kimlik kontrolü yaptı. Eylemcilerin polis otosuna attığı molotofla ağır yaralanan polis memuru Zeynep Özçelik ise GATA'ya sevk edildi. Yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Yolu trafiğe kapatan örgüt yandaşları, o sırada Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bekçilik yapan Nurettin Bal adında sivil bir vatandaşın kullandığı otomobili de durdurmak istedi. Araç içinde kadın polis memuru Zeynep Özçelik'in bulunması ve ona zarar vereceğini düşünen Bal, durmayarak olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Ancak eylemciler araca molotof bombaları attı. Alevler içinde kalan araçta bulunan Nurettin Bal ve Kemal Aydemir ile polis memuru Zeynep Özçelik yaralandı. Daha sonra olay yerine sevk edilen polis ekipleri, alevler içinde kalan otomobili söndürürken, araç kullanılamaz hale geldi. Durumu ağır olan Özçelik, ambulans helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

POLİS MEMURU GATA'YA SEVK EDİLDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, dün akşam bir grup terör örgütü PKK yandaşı tarafından bir araca atılan Molotof bombası sonucu yanarak ağır yaralanan polis memuru 33 yaşındaki Zeynep Özçelik, ambuluns uçak ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'ne kaldırıldı.

Silopi ilçesinde dün akşam saatlerinde 3'üncü Cadde'de yol kesip kimlik kontrolü yapan bir grup PKK yandaşının durdurmak istediği, ancak durmayan araca molotof bombası atılması sonucu 1'i bekçi, 2 kişi ile birlikte yanarak ağır yaralanan polis memuru Zeynep Özçelik, durumu ağır olmasından dolayı Diyarbakır'a gönderilmişti. Burada da yapılan müdahaleden sonra durumu fenalaşan polis memuru Zeynep Özçelik'in, dün akşam ambulans uçak ile GATA'ya sevk edildiği öğrenildi.

Vücudundaki ağır yanıklar nedeniyle GATA'ya sevk edilen kadın polis memuru Özçelik'in, başı ve vücudunun değişik yerlerinden yanarak ağır yaralandığı belirtildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ: 9 GÖZALTI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, dün akşam yol kesip kimlik kontrolü yaparken, 1'i polis 3 kişinin içinde bulunduğu otomobile Molotof atıp yaralanmalarına neden olan bir grup PKK yandaşına operasyon düzenlendi. Örgüt yandaşlarına yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Olay sonrası bölgeye sevk edilen polis ekipleri, tazyikli su ile örgüt yandaşlarını dağıtırken, gece saldırganlara operasyon düzenlendi. Silopi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri ve Özel Harekat polislerinin katıldığı operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahıslar, emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye çıkartılacak.

ZAMAN

<< Önceki Haber Teröristlerden molotoflu saldırı: 1 polis ağır yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER