Tunceli'de terörist grupla sıcak temas!

Araziye döşenen el yapımı patlayıcının imhası sırasında güvenlik güçlerine taciz ateşi açıldı.

Tunceli'de terörist grupla sıcak temas!

Tunceli-Pülümür karayolu üzerinde Bilgili Mahallesi mevkiinde yapılan teknik takip sonucu PKK'lılar tarafından yola döşenmiş el yapımı patlayıcı tespit edilince karayolu kapatılarak operasyon başlatıldı. Sabah erken saatlerde havadan ve karadan başlatılan operasyonda, kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Zağge ve Bilgili bölgesine çok sayıda asker Skorksi helikopterle taşınarak bölge abluka altına alındı.

PATLAYICI İMHA EDİLİRKEN TACİZ ATEŞİ

PKK'lılar tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının imha edilmesi esnasında Jandarma bomba imha ekibine taciz ateşi açılması üzerine, güvenlik güçleri ile PKK'lı grup arasında çatışma çıktı. Çok sayıda Jandarma özel harekat timinin sevk edildiği bölge, Kobra helikopterler tarafından yoğun şekilde bombalanıyor.

OPERASYONA 8. KOLORDU KOMUTANI DA KATILDI

Operasyon nedeniyle çok sayıda araç Şehit Mehmet Jandarma Karakolu önünde bekletilerek araçların geçişine izin verilmiyor. 8. Kolordu Komutanlığı koordinesinde Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde başlatılan operasyonu, Elazığ 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akaya ve Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yurdakul Akkuş yönetİyor. 4 kobra ve çok sayıda Skorksi helikopter ile başlatılan operasyonda zaman zaman sıcak temas yaşandığı ve operasyonun genişletilerek devam ettiği öğrenildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Tunceli'de terörist grupla sıcak temas! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER