Türkiye'deki polis gerçeğiyle ilgili bilinmeyenler!

Bursa eski Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Türkiye'deki polisin çalışma şartlarının zorluğuna dikkat çekti. Polisin normal bir vatandaşın ömründen 17 yıl az yaşadığını söyledi.

Türkiye'deki polis gerçeğiyle ilgili bilinmeyenler!

Olay olur, maç olur, tören olur, taş atılır, orantısız güç kullandı denir, şehit olur.

Türk polisi dünyada en çok mağdur olan memurlardan bir tanesi...


Yapılan bir araştırmaya göre Türk polislerinin yıpranma payı yaşam sürelerini dahi etkiliyor.

Gece gündüz demeden izin mesai kavramı olmadan 7-24 çalışan Türk polisinin çalışma şartlarının zor olması ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Türk polisi normal insanlara göre 17 yıl daha az yaşıyor. 

İstirahatte dahi olsa her an yeniden göreve çağrılabilen polislerin aile yaşantıları da oldukça düzensiz. 

Bursa eski Emniyet Müdürü Yılmaz: "SOSYAL YÖNDEN EV GEZMELERİMİZ AZDIR. BEŞERİ MÜNASEBETLERİMİZ ZAYIFTIR. VAKİT BULAMIYOR POLİS. HER 8 SAAT FAZLA MESAİDE 1 GÜN İZİN VERİLMESİ GEREKLİ DİYE BİR KURAL VARMIŞ ANCAK BU UYGULANMIYOR. MAALESEF UYGULANMIYOR. MEVCUT İZİNLER DAHİ GÜNÜN ÖNEMİNE BİNAEN KALDIRILMIŞTIR DİYE EMİR VERİLEBİLİYOR. "

Polisin yaygın olarak maruz kaldığı belli meslek hastalıkları, yaşadığı iş kazaları ve özellikle normal bir kişiden ortalama olarak 17 yıl daha erken öldüğü göz önüne alındığında personel açığı olduğu da ortaya çıkıyor.

Halil Yılmaz: "HER YIL 10 BİN POLİS ALINIYOR AMA KADROYA YANSIMASI 5 BİN OLARAK YANSIYOR. EMEKLİLİĞİ VAR ÖLENLERİ VAR İSTİFALAR VAR. DOLAYISIYLA 10 BİN ALINSA BİLE KADROYA 5 BİN YANSIYOR."

Polisin en büyük beklentisi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi...

<< Önceki Haber Türkiye'deki polis gerçeğiyle ilgili bilinmeyenler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER