Twitter'ın kapatılma sebebi meğer bakın neymiş!

Twitter'ın kapatılmasının ardından yasağı savunan bazı partililer ve hükümet medyası, Başbakan Erdoğan'ın yasak hakkındaki açıklamaları ile yalanlanmış oldu.

Twitter'ın kapatılma sebebi meğer bakın neymiş!

Başbakan Erdoğan Twitter'ı kapatması ile ilgili olarak, "Gezi olaylarında bu Twitlerle ne yaptıklarını biliyorsunuz, 17 Aralık'ta neler yaptığını biliyorsunuz. 25 Aralıkta neler yaptığını biliyorsunuz? Duralım mı? Hala seyir mi edelim?" dedi. Twitter'ın ardından Youtube ve Facebook'un da kapanacağını işaret eden Erdoğan konuşmasında, "Bu Twitter denilen kuruluş bu Youtube bu Facebook. Bunlar aileleri kökünden sarstılar." ifadesine yer verdi. 

Erdoğan'ın, "Twitter, mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız" açıklamasının ardından sosyal medya hesabı Twitter kapatılmış, bazı AKP'liler ve hükümet yanlısı medya da bu yasağın nedeninin, Twitter'ın kimi hesapların kapatılmasına ilişkin mahkeme kararlarını uygulamaması olduğunu iddia etmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı'nda halka hitap etti. Sosyal medyadaki yasaklar üzerine de konuşan Erdoğan, "Kim olursa olsun dinlemiyorum." dedi. Aktifhaber'in haberine göre; Erdoğan, "Ha şimdi bakıyorsun birileri çıkıyor şunu söylüyor. Herkes Tayyip Erdoğan gibi düşünmek zorunda değil. Ama ben de birileri gibi düşünmek zorunda değilim. Hükümetimize verilen bir irade vardır, bunun gereği neyse biz yaparız." şeklinde konuştu.

İşte, Erdoğan'ın konuşmalarının ilgili bölümü:

"Şimdi de bu tweet denen olayı kullanıyor. Tweet de ne diyor? Propagandalarını yapmayacağım. Bakanlarıma aynı şekilde. Hakaretler. Kardeşlerim ne dedik? Bu tweeti biz kapatacağız. Tweet'i kapatacağız. Malum medya bize saldırıyor. Neymiş? Özgürlüklere tahammülsüzlükmüş. Kim olursa olsun dinlemiyorum. Dünya karşımıza dikilse, ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı tedbir almak durumundayım. Bu Twitter denilen kuruluş bu Youtube bu Facebook. Bunlar aileleri kökünden sarstılar. Bunlarda montaj var. Her yol var. Ben aklı selim sahiplerinin hala nasıl Facebook'u, Twitter'i savunduğunu anlamıyorum. Her tür yalan var buralarda. Kalkıp da yapılmamış şeyleri yapılmış gibi anlatanlara tavır almayacak mıyız? Benim milletime saldıranlara karşı tavır almayacak mıyız? Siz bize bu ehliyeti vermediniz mi, vekaleti vermediniz mi? Ülkemizi karıştıracaklar. Gezi olaylarında bu Twitlerle ne yaptıklarını biliyorsunuz, 17 Aralık'ta neler yaptığını biliyorsunuz. 25 Aralıkta neler yaptığını biliyorsunuz? Duralım mı? Hala seyir mi edelim? Ha şimdi bakıyorsun birileri çıkıyor şunu söylüyor. Herkes Tayyip Erdoğan gibi düşünmek zorunda değil. Ama ben de birileri gibi düşünmek zorunda değilim. Hükümetimize verilen bir irade vardır, bunun gereği neyse biz yaparız. Türkiye'de bir iletişim başkanlığı vardır. Telekomünikasyon işgal altında. Burada her numara yapılıyor. Twitter'a uyarılar yapılıyor. Mahkeme o hesabı kapatmıyor. Kusura bakmasınlar. Neymiş? Batıda şöyle derler böyle derler. Kim ne dersin? Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bizim göbeğimizi birileri kesmeyecek."
<< Önceki Haber Twitter'ın kapatılma sebebi meğer bakın neymiş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER