Ve Binali Yıldırım açıkladı: 2015'te kabineye başkanlık edecek

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 2015 yılında fiilen Başkanlık sisteminin başlayacağını, 'Erdoğan'ın kabineye başkanlık etmeye başlayacağını' ifade ederek ilk kez açıkladı

Ve Binali Yıldırım açıkladı: 2015'te kabineye başkanlık edecek

Bir televizyon kanalında canlı yayında konuşan Yıldırım Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki "yetki çakışması" iddialarını yalanladı. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan gölge kabineyi değerlendiren Binali Yıldırım 2015'te Erdoğan'ın zaten Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı'nda yeni oluşturulan yapılanmaya yönelik "ikinci bakanlar kurulu" ifadesinin yanlış olduğunu söyleyen Yıldırım, "İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak" diye konuştu.

'MİLLET ZATEN BUNUN İÇİN OY VERDİ'

Anayasal olmasa da siyaseten Erdoğan'ın topluma karşı sorumlu olduğunu belirten Yıldırım, ''toplumun beklentileri karşısında devletin başı olarak ordunun başkomutanı olarak yerine göre Bakanlar Kurulu'nun başı olarak toplumu ilgilendiren alanlarda görüş ortaya koyması ve bunu ifade etmesi niye yadırganıyor anlamış değilim. Seçim meydanlarında bunları yapacağını millete açık açık söyledi ve millet buna oy verdi.'' diye konuştu.
<< Önceki Haber Ve Binali Yıldırım açıkladı: 2015'te kabineye başkanlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER