YÖK Başkanı görevinden alındı

YÖK Başkanı GökYüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) kuruluş yıldönümünde sürpriz bir görevden alma yaşandı.YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, görevinden alındı.Çetinsaya, Başbakanlık Başmüşavirliği'ne getirildihan Çetinsaya görevinden alındı.

YÖK Başkanı görevinden alındı

Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) kuruluş yıldönümünde sürpriz bir görevden alma yaşandı.YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, görevinden alındı.Çetinsaya, Başbakanlık Başmüşavirliği'ne getirildi. YÖK Başkanlığı'na Yekta Saraç vekalet edecek. Yüksek Öğretim Kurumu ( YÖK ) Başkanı Gökhan Çetinsaya görevinden alındı. Çetinsaya Başbakanlık Başmüşavirliği’ne getirildi.
YÖK'ün kuruluş yıldönümünde sürpriz bir gelişme yaşandı. YÖK Başkanlığı görevini üç yıldır yürüten Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Başbakanlık Başmüşavirliği’ne getirildi.Büyükelçilik unvanı da verilen Çetinsaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun akademi dünyasıyla ilişkilerini yürütecek.
Çetinsaya, YÖK Başkanlığı görevini Yusuf Ziya Özcan’dan 2011 yılında devralmıştı.Çetinsaya, daha önce İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmıştı.
YENİ YÖK BAŞKANI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, YÖK üyesi ve Başkan Vekili Prof. M. A. Yekta Saraç'ın, yeni başkan seçilinceye kadar YÖK Başkanlığı'na vekalet etmesini uygun gördüğü bildirildi.
<< Önceki Haber YÖK Başkanı görevinden alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER