Yalan haberin de bu kadarı!

Yeni Akit, Silivri Cezaevi’nde çalışan vatandaşı, aracını Zaman’ın yakınına park ettiği için paralel yapı’nın görevlisi ilan etti.

Yalan haberin de bu kadarı!

Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya’nın, ‘cezayı paralel yapı kesti’ iddiasından sonra gazete yeni bir yalan haber skandalına daha imza attı.

Yeni Akit, Silivri Cezaevi’nde çalışan vatandaşı, aracını Zaman’ın yakınına park ettiği gerekçesiyle ‘paralel yapı’nın görevlisi ilan etti. Olayın aslı ise daha sonra ortaya çıktı. F.A. isimli vatandaş her sabah 6.30 sularında aracını Zaman’ın yanındaki Kuleli Parkı’na bırakıp Silivri Cezaevi’ne giden servis aracına biniyordu. Akşamları da aynı şekilde servisten inip aracı ile evine gidiyordu. 

Aracının çekilme ihtimaline karşı da üzerine hem tanıtım kartını hem de telefon numarasını bırakıyordu. ‘Paralel yapı’ paranoyasıyla yatıp kalkan Akit, bunu yalan bir habere malzeme yaptı. F.A. muhabire açıklama yapmasına rağmen söyledikleri dikkate alınmadı. Haberi yapan Akit muhabirinin Zaman’ın santralini arayarak, F.A.’ya ait aracın her gün gazeteye girip girmediğini sorması üzerine ilgililer güvenlik kayıtlarını inceledi. Ancak böyle bir aracın kayıtlarına rastlamadı. Daha sonra bina dışında dolaşan güvenlik görevlisi Zaman’ın bitişiğindeki Kuleli Parkı’nda söz konusu aracın park halinde olduğunu fark etti. Ön camında F.A’nın kimlik kartı ve telefon numarası bulunuyordu. Şahsa telefonla ulaşınca meselenin aslı anlaşıldı.

Yeni Akit hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan F.A., yaşadığı mağduriyetle ilgili yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını ifade etti. Konuyla ilgili kişisel olarak bir değerlendirmede bulunmak istemediğini aktaran F.A., bazı şahısların kendisini rahatsız etmeye başladığı günden itibaren kurumuna bilgi verdiğini anlattı. Haberle ilgili gerekli yasal işlemleri kurumu ile birlikte yürüttüğünün altını çizdi.


<< Önceki Haber Yalan haberin de bu kadarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER