Yasin Börü cinayetinde 7 tutuklama

Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşlarının cinayetine ilişkin görülen davada 7 kişi tutuklandı.

Yasin Börü cinayetinde 7 tutuklama

Kurban Bayramı’nda kurban eti dağıtırken bir grup tarafından öldürülen Yasin Börü, Riyat Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak’ın olayına ilişkin adiliye sevk edilen 7 kişi tutuklandı. Öldürülen 4 kişinin aileleri ve yakınları adliye binasının önünde duruşmanın bitmesini bekledi. Aileler, öldürülen çocuklarının fotoğrafları taşıdı. Grup zaman zaman slogan attı. Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlılar terör örgütünün çağrısı üzerine eylemle katılma, toplantı ve yürüyüş yapma kanununa muhalefet, adam öldürme ile yaralama iddiasıyla tutuklandı.

Adliye binasının önüne gelen ve gazetecilere açıklamalarda bulunan HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, olayla ile ilgili şuan 7 kişinin yakalandığını anlattı. Bölgedeki halkın canına ve malına çok büyük kasıtlar ile yağmaların yapıldığını belirten Tanrıkulu, “Yaklaşık 2 ay geçti. Bugüne kadar bu zulmü yapanlar hakkında herhangi bir yakalanma duymadık. Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde barbarca ve canice Yasin Börü ve arkadaşları katledildi." şeklinde konuştu. 

Olaya ilişkin Avukat Abdulgani Orhan ise “Bir evin 3. katından atılarak vahşi bir şekilde katledilen 4 tane insan için 2 ay geçtikten sonra operasyon yapıldı. Diğer öldürülenlerle alakalı henüz bir operasyon yapılmadı. Bunlardan malumunuz açıklama yapıldı. Yasin'in katilleri aldığı denilmişti. Fakat dosya içeriğine ve soruşturma bakıldığında katil olarak tutuklanan 7 kişinin olduğu görüldü. Biraz önce nöbetçi mahkeme ifadeleri alındı. Katil olarak tutuklandılar. Operasyonun ilk ayağı olarak algıladık. Geçte olsa bir operasyon yapıldı. Diğer operasyonlarda bir an önce inşallah yapılır.” diye konuştu. 

CİHAN

<< Önceki Haber Yasin Börü cinayetinde 7 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER