Yeni Şafak'a bir yalanlama da Tekalan'dan!

Yalan haberlerle adından sıkça bahsettiren yandaş medya Yeni Şafak'a bir yalanlama da Rektör Prof. Dr. Tekalan'dan geldi.

Suat Yıldırım Yeni Şafak'ı yalanladı

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından itibaren Hizmet Hareketi'ne yönelik iftira ve karalama kampanyası yürüten hükümete yakın gazetelerden Yeni Şafak, yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi.

Gazete geçtiğimiz gün manşetten verdiği ‘Ameliyat başlatmış' başlıklı haberinde, süreçten rahatsız olan bir grup ilahiyatçının, Hizmet Hareketi'ne yakın Prof. Dr. Suat Yıldırım ve işadamı Mustafa Kavurmacı'ya gidip, "Bu gidişat bütün İslamî gruplara zarar verir hale gelmeye başladı" mesajı verdiğini söylemişti. Yalan haberinde ısrar eden Yeni Şafak, Suat Yıldırım'ın 11 senedir Amerika'ya gitmediği ortaya çıkınca bu defa Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan üzerinden iftira kampanyasını sürdürmeye çalıştı. Tekalan ise süreçten herkes gibi kendisinin de rahatsızlık duyduğunu ancak haberde iddia edildiği gibi bir öneride bulunduğu iddiasının yalandan ibaret olduğunu söyledi. Tekalan haberde eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'na "Ameliyat başladı, ilaç tedavisine dönülemez!" mesajını ilettiği iddiasının iftiradan ibaret olduğunu söyleyerek “Haberde iddia edildiği gibi Ali Bardakoğlu'na da bir mesaj iletmedim. Uydurma bunlar, keşke haberi yaparken birde bize sorsalardı.” diye konuştu.

Yeni Şafak gazetesinin ‘“Ameliyat başlamıştır, ilaç tedavisine dönülemez” başlıklı iftira dolu haberi, haberde adı geçen isimler tarafından kesin bir dille yalanlandı. Ancak gazete yalanı sürdürmekte ısrar etti. İlk haberinde 11 yıldır Amerika'ya gidemeyen Prof. Dr. Suat Yıldırım'ı Amerika'ya gidip Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştüğünü ve kendisinbe bir grup ilahiyatçının sulh çağrısında bulunduğu mesajını ilettiğini iddia edilmiş, Hocaefendi'nin de “Ameliyat başlamıştır, ilaç tedavisine dönülemez.” cevabını verdiği iftirası atmıştı. Yalan haberini temize çıkarmak için çabalayan yandaş medya, yalanını kabul ettiğini gösteren ikinci bir iddia daha ortaya attı. Bu kez de mesajın aslında Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan aracılığıyla götürüldüğünü öne sürdü.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Şerif Ali Tekalan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez'i devamlı ziyaret ettiğini süreçten herkes gibi kendisinin de rahatsızlık duyduğunu ancak haberde iddia edildiği gibi akil adamlar heyeti kuralım gibi bir öneride bulunduğu iddiasının yalandan ibaret olduğunu söyledi. Tekalan, “Mehmet Görmez Hoca ile hukukumuz vardır. Görüşürüz nezaket ziyaretlerinde bulunuruz. Ancak bu konu ile bir şey konuşmadık. Ben de her hangi bir öneride bulunmadım. Görmez bir karşılıklı görüşülse, konuşulsa iyi olur dedi. Görmez konuşma esnasında kendisinin Ali Bardakoğlu ve Tayyar Altıkulaç ile ilgili ‘Ben onlarla bir görüşmeyi düşünüyorum' dedi. Ama ne konuşacak neyi görüşecek bilmiyorum.” ifadelerini kullandı. Haberde ayrıca Mehmet Görmez'in beddua edildiği ve bunun geri alınması gerektiği gibi hususların geçtiğini söyleyen Tekalan, Görmez'in kendisine böyle bir şey söylemediğini belirtti.

“Akil adamlar heyeti oluşturulmasını teklif ettiğim, bu bilgiyi Amerika'ya götürdüğüm iddiaları gerçeği yansıtmıyor. “ diyen Tekalan, “Haberde geçen heyetin içinde Ekrem Dumanlı, Mustafa Yeşil gibi isimler sayılmış. Bu insanların konuşmalarımızda adı bile geçmedi.” dedi. Tekalan, “Hocaefendi'nin öneriye olumsuz baktığı 'Ameliyat başladı, ilaç tedavisine dönülemez' gibi bir kelime kullanmadığını söyledi. “Ben o süreçte Hocaefendi'ye de gittim. Görüşmeyin, konuşmayın diye bir ikazı olmadı. Aksine Hocaefendi bunları diyecek bir insan değil. Her zaman görüşmeye konuşmaya açık bir insan. Görüşülse, konuşulsa bunlar güzel şeyler ama öne çıkarılan şey ne ‘Hocaefendi biz kavgadayız ameliyat yapılıyor demiş' yok böyle bir şey.” diyen Tekalan, “Haberde iddia edildiği gibi Ali Bardakoğlu'na da bir mesaj iletmedim. Uydurma bunlar keşke haberi yaparken birde bize sorsalardı.” diye konuştu.

Daha önce kendsisi ile ilgili Abdülkadir Selvi'nin de bu tarzda bir haber yaptığını sonra tekzip yayınlamak zorunda kaldıklarını söyleyen Tekalan, “Yarın hukukçuklarımız gerekli işlemleri başlatacaklar. Yazık bu insanlara yaptıklarının habercilik ile ilgisi yok. Keşke görüşülse, konuşulsa.” diye konuştu.
<< Önceki Haber Yeni Şafak'a bir yalanlama da Tekalan'dan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER