Yerkel’in tekmelediği işçinin babasından çok konuşulacak cevap

Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel'e tekme yiyen Kocabıyık’ın babası Hüseyin Kocabıyık'tan cevap geldi.

Yerkel’in tekmelediği işçinin babasından çok konuşulacak cevap

Somamadenci Erdal Kocabıyık’a tekme atan Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel görevden alındı. Tekme yiyen Kocabıyık’ın babaHüseyin Kocabıyık: “Bir tekme yüzünden işinden olmasın. Onun da çoluğu çocuğu vardır”

Somalı madenci Erdal Kocabıyık’a tekme atan Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel görevinden alındı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla açığa alınan Yerkel, başka bir göreve kaydırılacak. Yerkel’in yerine vekaleten danışman Mustafa Varank atandı.

Habertürk'ün haberine göre, Yerkel’in tekmelediği madenci Kocabıyık’ın babası Hüseyin Kocabıyık’ın görevden almaya ilk tepkisi duygulandırdı: “Bir tekme yüzünden işinden olmasın. Onun da çoluğu çocuğu vardır.” 

BİR HAFTADIR GÖRÜNMÜYORDU 
Yusuf Yerkel, Başbakan Erdoğan’ın 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma ziyaretinde çıkan olaylarda yerde yatan madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmelemişti. Yerkel’in tekmeleri dünya basınında yer bulmuş, kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.  Tekme sonrası aldığı 7 günlük iş göremezlik raporu da büyük tepki toplayan Yerkel, Erdoğan’ın İstanbul’daki iki programına katıldı. Yerkel, geçen hafta Başbakan’ın hiçbir programında yer almadı. Başbakan’ın dün Almanya’ya yaptığı seyahat ekibinde de gözler Yerkel’i aradı. 

Başbakanlık kaynakları, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in 21 Mayıs 2014 itibarıyla Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevinden alındığını duyurdu. Üç yıldır Erdoğan’a çok yakın çalışan Yerkel’in, bundan sonra Başbakan’ın yakın çevresindeki danışman kadrosu içinde görev almayacağı belirtildi.

BABA KOCABIYIK: OĞLUMDAN ÖZÜR DİLEDİ

Yerkel’in görevden alınmasını değerlendiren madenci Erdal Kocabıyık’ın babası Hüseyin Kocabıyık, oğlu Erdal Kocabıyık’ın Soma’da kömür ocağında çalışmaya başladığını söyledi. 
Baba Kocabıyık, Yerkel’in görevden alınmasıyla ilgili olarak da “Köyde olduğum için oğluma Başbakanlık’ta görevli birisinin tekme attığını televizyondan öğrendim. Yusuf Yerkel bizi geçen hafta aradı. Özür diledi. ‘Yanına geleceğim yüz yüze konuşacağım’ dedi. Evladıma tekme atarak yapmıştır bir hata. Oğlumun da bir hatası olmuştur” dedi. Yerkel’in oğluna attığı tekme nedeniyle görevden alınmasına üzülen Baba “Bir tekme yüzünden Yusuf Yerkel de işinden olmasın. Onun da çoluğu çocuğu vardır” dedi.
<< Önceki Haber Yerkel’in tekmelediği işçinin babasından çok konuşulacak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER