Yolcu uçağının pilotundan korkutan diyalog

Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 2 uçak, Sabiha Gökçen'e iniş yaptı. Saat 17.00'de başlayan yağmurun ardından, hava trafiği 22.00 itibariyle normale döndü.

Yolcu uçağının pilotundan korkutan diyalog

İstanbul'da saat 17.00'den itibaren etkili olan sağanak yağış hava trafiğinde aksamalara yol açtı. Yağışın etkili olduğu saatlerde, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar Atatürk Havalimanı'na gecikmeli olarak inebildi. Bazı uçaklar yarım saat, bazıları ise 45 dakika, 1 saat boyunca havada tur atmak zorunda kaldı.

Atatürk Havalimanı'na iniş yapması planlanan Air France Havayolları'na ait Paris-İstanbul ve Türk Hava Yolları'nın Toulouse-İstanbul seferini yapan yolcu uçakları, CB bulutları ve yoğun yağış nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Hava trafiği saat 22.00 itibariyle normale döndü.

PİLOT: BEKLEMEK ARTIK İMKANSIZ HALE GELİYOR


İstanbul'da dün yağışın etkili olduğu saatlerde, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle aksamalar meydana geldi. Hava trafiğindeki yoğunluk nedeniyle 2 uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirilirken, birçok uçak uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. O anlar pilotla kule konuşmalarına yansıdı.

İşte o konuşmalar:
PİLOT: Beklemek artık imkansız hale geliyor. Bir şekilde alacaksa alalım almayacaksa divert edelim.
KULE: Divert edin efendim.
PİLOT: Efendim Gökçen müsait mi şuanda?
KULE: Gökçen şuan için normal.
PİLOT: Anlaşıldı. Efendim divert zamanımız yaklaşıyor bizimde. Şuan beklemedeyiz.
KULE: Bulunduğunuz baştan 0-5 için gelebilir misiniz?
PİLOT: Mutabıkız.

DHA
<< Önceki Haber Yolcu uçağının pilotundan korkutan diyalog Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER