Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan üçlü zirvesi yarın yapılacak


Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan üçlü zirvesi yarın Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, ilk kez gerçekleştirilecek olan, Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü görüşmesinde, enerji, ekonomi ve turizm konularının konuşulacağını belirtti.

Rum Sözcü Hristodulidis, üçlü zirve toplantısında Lefkoşa bildirgesi imzalanacağını belirtti. Aynı zamanda üç ülke liderinin, yaklaşık 6 ay sonra gerçekleştirilmesi planlanan, bir sonraki görüşmesine kadar, üzerinde anlaşmaya varılan noktaların uygulamaya geçirilmesi için çalışacağını aktaran Hristodulidis, bir komisyon oluşturulmasının, beklendiğini ifade etti.

"BASKI ALTINDA KALDIĞINI SÖYLEMEM ONUR KIRICI"

Rum sözcü, Kıbrıs sorunu ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş müzakerelerindeki başlıkların açılması ile ilgili yaptığı açıklamada da Kıbrıs Rum tarafının baskı altında kaldığını söylemenin, onur kırıcı olduğunu ifade etti.

Kıbrıs'ın işgal altında bulunduğunu iddia eden Hiristodulidis, Kıbrıs sorununun çözümünün arzu edildiğini ve Avrupa ilkelerine saygılı olan, Avrupalı bir Türkiye'nin tercih edildiğini belirtti.

"AB ÜYESİ BİR DEVLETTE GARANTÖRLÜKTEN SÖZ EDİLEMEZ"

Hristodulidis, Kıbrıs sorunu müzakereleri hakkında, garantörlük konusunun en zor konulardan biri olmadığını, çünkü 2016 yılında, Avrupa Birliği üyesi bir devlette, garantörlerden bahsedilemeyeceğini vurguladı. Rum sözcü, henüz al-ver aşamasının başlamadığını ve iki liderin Cuma günü yapılacak görüşmesinde mülkiyet ve toprak konularının konuşulacağını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan üçlü zirvesi yarın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER