Güney Kore'deki hava savunma fuarına büyük ilgi


Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzelenen uluslararası hava savunma sanayi fuarı Seoul ADEX 2015, büyük ilgi topladı.

Güney Kore'nin başkenti Seul'da 32 ülkeden 370 firmanın katıldığı hava savunma sanayi fuarı düzenlendi. 20 ila 25 Ekim arasında 6 gün boyunca açık olacak Seuol ADEX 2015 adlı fuara, askeri çevreler dışında siviller de büyük ilgi gösterdi. Uçak füzelerinden, insansız hava araçlarına, helikopterlere, hava aracı simülasyonlarına kadar birçok ürünün sergilendiği fuara Türkiye'den ise Havelsan ve Roketsen katıldı.

İlk 4 gün sadece devlet yetkileri, askeri çevreler ve bu alanda yatırımları olan iş adamlarına açık olan fuar, yarından itibaren sivillere de kapılarını açacak. Hava sanayi alanında uzman 100 bin kişiden katılım teyidi alındığı fuara, toplam 250 bin kişinin geleceği tahmin ediliyor.

Öte yandan fuarda Güney Kore'nin ürettiği savaç uçaklarının şovları da büyük dikkat çekti. Güney Kore ordusuna ait savaş uçakları, gökyüzünde yaptıkları şovlarla izleyenlerin nefeslerini kesti. Fuar alanında sergilenen Güney Kore ve ABD ordusuna ait savaş uçaklarına ve helikopterlere birçok katılımcı, binerek fotoğraf çektirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore'deki hava savunma fuarına büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER