HDP'li Keskin: 7 Haziran'da AKP'ye oy vermeyen köy okulunu kapattılar


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erzurum milletvekili 3. sıra adayı İrfan Keskin, 7 Haziran seçimlerinde partisinin yüksek oy aldığı Şenkaya'nın Çamlıalan köyündeki ortaokulun kapatılarak, köylülerin cezalandırıldığını iddia etti.

Seçim çalışmaları kapsamında Çamlıalan köyünü ziyaret ettiğini belirten Keskin, köy ortaokulunun kapatıldığını söyledi. Keskin, 600 seçmenin sandık başına gittiği köyde 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin 210 oy, CHP'nin 190 ve AKP'ye ise 90 oy çıktığını ifade etti.

Köylülerin bu yüzden cezalandırıldığını ve 110 öğrencinin okuduğunu ortaokulun kapatıldığını ileri süren milletvekili adayı Keskin, şunları kaydetti: "Çamlıalan'dan HDP'ye yük oy çıkması nedeniyle bu eğitim öğretim dönemi başında ortaokul kapatıldı. Öğrenciler ilçe merkezindeki YİBO'da eğitime tabi tutuldu. Görünürdeki gerekçe köyün 'askeri özel güvenlik bölgesi'nde bulunması. Ancak Çamlıalan'la aynı bölgede askeri güvenlik bölgesinde bulunan ve kuş uçuşu 500 metre uzaklıktaki Köşk köyündeki ortaokul kapatılmamış ve bu köydeki öğrenciler ilçe merkezine nakledilmemiş. Çünkü buradan AKP'ye yüksek oy çıkmış. Eğitimdeki bu çifte standardı kınıyoruz. Öğrenciler ve ebeveynleri iktidar partisine sandıkta oy vermediği için cezalandırılmamalı. Bu nedenle köyden çok sayıda vatandaş göç etmiş durumda."

MUHTAR: OKULUMUZ ASKERİ ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİNDE OLDUĞU İÇİN KAPANDI

Muhtar Hasan Tuncay ise köylerinin askeri özel güvenlik bölgesinde bulunması nedeniyle ortaokulun kapatıldığını ve buradaki öğrencilerin Şenkaya Yatılı Bölge Orta Okulu'na nakledildiğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Keskin: 7 Haziran'da AKP'ye oy vermeyen köy okulunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER