Güney Kore Devlet Başkanı: Terörü ancak eğitimle yenebiliriz


Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 21'inci Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ne katılan Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, UNESCO'nun ofisinde yaptığı konuşmada, "törörün ancak eğitimle yenilebileceğini" belirtti.

Başkent Paris'te İklim Zirvesi'ne katılan Park Geun-hye UNESCO'nun ofisini ziyaret etti. Park burada yaptığı konuşmada barışa ve eğitimin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Kalıcı barışın duvarları diyalog vasıtasıyla dikilebilir. Bunun da ancak eğitim yoluyla mümkün olabileceğine ve dünya vatandaşlarının eğitimine daha çok önem verilmesinin gereksinimine inanıyorum."

Park ayrıca, milletler arası kültürel alandaki alış veriş ve işbirliğinin de barış için temel oluşturabileceğini kaydederek, Güney Kore'nin, "insan değerinin ve saygınlığının korunması ve kalıcı barış için zemin hazırlanması" konusunda her zaman UNESCO'nun yanında yer alacağını belirtti.

Ziyaret sırasında UNESCO Başkanı İrina Bokova ile ikili görüşmede bulunan Park, Güney Kore ile UNESCO arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi ve UNESCO himayesi altında gençlik geliştirme ve uluslarası uzakdoğu dövüş sanatı merkezinin kurulmasını öngören anlaşmanın imzalama törenine de katıldığı bildirildi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER