Güney Kore hükümetinden, İran'a ihracat yapan şirketlere destek


Güney Kore hükümeti, İran'a ihracat yapan yerli şirketlere destek vermek amacıyla yeni bir merkezin kurulduğunu duyurdu.

Güney Kore Maliye Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, başkent Seul'ün merkezindeki yeni kurumun, İran'a ihracat yapmayı amaçlayan tüm yerli firmalara ticaret ve yatırımlar konusunda danışmanlık hizmetini sunacağı bildirildi.

Yeni merkezin açılış töreninde konuşma yapan Güney Kore Maliye Bakanı Yardımcısı Choi Sang-mok, İran pazarının Kore şirketleri için çok iyi değerlendirilmesi gereken bir nevi "ikramiye" olacağını vurguladı. Merkezin rolüne değinen Choi, "Bu merkez İranlı ortaklarla iş yapacak olan yerli şirketlerimizin yüzleşeceği sorunların çözülmesinde yardımcı olacak." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 80 milyon nüfusa sahip İran'ın, aktif olarak altyapı işletme ve geliştirme projeleri üzerinde çalıştığı ve Güney Kore için bu açıdan büyük önem taşıdığı biliniyor. Güney Kore ile İran arasındaki ticari hacim, 2011 yılında 17 milyar dolardı. Ancak İran'a karşı uygulanan ekonomik yaptırımlar nedeniyle bu rakam geçen sene 6 milyara kadar düşmüştü. ABD, Avrupa Birliği ve İran arasında geçen yılın sonuna doğru imzalanan nükleer anlaşma sonucu ise bu yaptırımlar kaldırılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore hükümetinden, İran'a ihracat yapan şirketlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER