Güvenlik güçlerinin öldürdüğü terörist için camide mevlit okutulmuş


Güvenlik güçleri tarafından 1997 yılında öldürülen bir terörist için Van'ın Başkele ilçesinde bir camide geçtiğimiz mayıs ayında mevlit okutuldu.

Sakarya Erenler'de yaşayan Sakarya şehit ve gazileri internet sitesi sahibi Erdoğan Erdoğan, 24 Mayıs 2015 tarihinde Başkale'nin Öncüler mahallesi caminde bir terörist için mevlit okutulduğu bilgisini alınca Haziran ayında Başbakanlık İletişim Merkezi'ne(BİMER) başvurarak konunun doğru olup olmadığını sordu. BİMER, başvuruya Van Müftülüğü aracılığıyla önceki gün bir açıklamada ile cevap verdi.

BİMER Açıklamasında, terör örgütü PKK saflarında yer aldığı öne sürülen ve 18 yıl önce öldürülen Y.Y.A. adına köyde bulunan yakınları tarafından mevlit okutulduğu doğrulandı. O gün köy imamı R.Ş.'nin Van Yüzüncü Yıl İlahiyat Fakültesi bütünleme sınavları için Van'da bulunduğu belirtilen açıklamada, imamın olayla herhangi bir ilgisinin olmadığı, bu sebeple konu hakkında bilgisine başvurulmadığı kaydedildi.

Okunan mevlidin teröristin yakınları tarafından Diyanet mensubu olmayan ve hiçbir resmi sıfatı bulunmayan bir kişiye okutulduğu ifade edilen açıklamada, yapılan bu programın mülki idari amirliğine ve ilçe müftülüğüne haber verilmeden icra edildiği bilgisine ulaşıldığı vurgulandı. Açıklamada, bu gibi hadiselerin meydana gelmemesi için görevlilerin en kısa zamanda kaymakamlık ve müftülükleri bilgilendirmeleri hususunda ilçe müftülüklerine gerekli tembihat ve talimat verildiği bildirildi.

Erdoğan Erdoğan, yaptığı açıklamada, imam katleden bir örgüt mensubu için camide mevlit okutulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1999 tarihli Diyanet dergisindeki 'Teröre şehit edilen din görevlilerimiz' adlı makalelerinde verilen bilgiye göre görevleri başında bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen 32 cami imamı bulunmaktadır. Şehitlerimizin kemiklerinin sızlamaması ve bu gibi bir durumun bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Güvenlik güçlerinin öldürdüğü terörist için camide... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER