Hacılar, Haccın son günlerinde hurma alışverişinde (Özel)


Haccın son günlerini alışverişe ayıran hacılar, Medine'de hurma bahçelerine ziyarette bulunuyor. Türklerin işlettiği hurma bahçelerinde hacılara önce hurmanın özellikleri ve faydaları anlatılıyor, ardından alışverişe geçiliyor.

Hurmanın Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından da övülen bir meyve olduğuna vurgu yapan Necati Mert, faydalarının saymakla bitmeyeceğini anlattı. Mert, hurmanın Hz. Adem yaratıldıktan sonra kalan topraktan yaratıldığına işaret etti. Hurma ile ilgili şu bilgileri verdi: "Hurma cennet meyvelerinden bir tanesidir. Efendimiz bir hadisi şerifte buyuruyor ki: 'Hurma insan oğlunun halasıdır.' Hz. Adem topraktan yaratılmıştır. Hz. Adem'in yaratıldığı toprak dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmıştır. Hz. Adem yaratıldıktan sonra artan topraktan da hurma ağacı yaratılmıştır. Bugün bilim adamları inceledikleri zaman insanoğlunda ki kromozom sayısı ile hurmada bulunan kromozom sayısı aynıdır. Bu şu demektir: İnsan ömrü boyunca hurma yese hurmadan başka bir şey yemese hayatını devam ettirebilir demektir. Medine ise hurmalarıyla meşhur. Hurmalıkların olduğu bir diyardır."

Hurma hakkında bilgi veren Yalçın Sağ, fiyatların bu dönemde uygun olduğunu söyledi. Fiyat aralıklarının ise 8 ile 40 riyal arası değişiklik gösterdiğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Hacılar, Haccın son günlerinde hurma alışverişinde (Özel) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER