Hakim, avukatları duruşma salonundan attı, kapıya polis yığdı

Tekirdağ Çorlu Adliyesi’nde Sulh Ceza Hakimi Üzeyir Başak, avukatları polis zoruyla duruşma salonundan atarak kapıya polis yığdı. Duruşma salonunu polis barikatları ile ablukaya aldıran hakim, öğretmen ve hayırseverlerin sorgusuna avukatsız şekilde devam ediyor.

Nefret Ramazan'da dinmedi: 59 gözaltı

video: Arşiv

Geçtiğimiz Cuma günü Tekirdağ Çorlu merkezli olarak öğretmen ve hayırseverlere yönelik düzenlenen operasyonda sorgu krizi yaşanıyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 12’si tutuklama, 3’ü ise adli kontrol talebiyle olmak üzere toplam 15 kişi dün öğleden sonra sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Dün ilk iki şüphelinin sorgusunda bulunan avukatları daha sonra Hakim Başak’ın talimatıyla duruşmadan hukuka aykırı bir şekilde polis zoruyla çıkartıldı. Daha sonra ise bugün sabah saatlerine kadar ara verilen hakimlik sorgularında, bu sabah yeni bir skandal yaşandı. Sulh Ceza Hâkimi Üzeyir Başak dün sorgudan çıkardığı savunma avukatlarının tamamını hiçbir hukuki gerekçe göstermeksizin duruşma salonundan polis zoruyla attırdı. Mahkeme salonunun kapısına ise çevik kuvvet bariyeri ile polisleri dizdi, hiçbir avukat salona yaklaştırılmıyor.

BARO AVUKATLARI DA UYGULAMAYI KABUL ETMEDİ

Hakim bu skandal uygulama sonrası, avukatsız sorgu yapılamayacağı için Tekirdağ Barosu’ndan avukat çağırttı. Ancak gelen
avukatlar da sorgusu yapılan şüphelilerin kendi seçili avukatları olduğu için yasal olarak sorguya giremeyeceklerini beyan ederek adliyeden ayrıldı. Hakim Başak bu kez üçüncü bir hukuksuzluğa imza atarak öğretmenlerin sorgusuna avukatları olmaksızın başladı. Uygulamanın Ceza Muhakemesi Kanunu’na açıkça aykırı olduğunu kaydeden avukatlar durumu tutanak altına aldı. Sorgular şu an savunma avukatları olmaksızın devam ediyor.

Avukatlar, duruşma salonuna girişe hukuksuz şekilde engel olan polisler ve hakim hakkında suç dururusu yapacaklarını belirtti.

Kaynak: Yarına Bakış Gazetesi
<< Önceki Haber Hakim, avukatları duruşma salonundan attı, kapıya polis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER