Hakim ve savcıları ilgilendiren kararname takvimi belli oldu


Hakim ve savcıları ilgilendiren 2016 yılı kararname takvimi tarihinin belli olduğu belirtildi. İstinaf atamalarının 18.03.2016 tarihinde, yaz kararnamesi atamalarının 06.06.2016 tarihinde olacağı kaydedildi. İstinaflara atama nedeniyle boşalacak yerlere atamanın yaz kararnamesi ile yapılacağından 06.06.2016 tarihli kararnameye girenlerin fiilen başlama tarihinin adli tatil sonu olan eylül başı olacağı vurgulandı. Söz konusu kararname atamasına hukukçulardan tepki geldi. Hukukçular, "Bu takvimi gerçekten HSYK'da 'kürsüden gelen' Kurul Üyeleri mi hazırladı? Kürsünün, taşranın hali bu kadar mı çabuk unutulur?" diye tepki gösterdi.

Hakim ve savcıların ortak kullandığı 'adalet. org' sitesinde, 'Böyle Kararname takvimi mi olur?' olur başlıklı bir paylaşımda bulunuldu. Bir hakim tarafından yapılan söz konuş paylaşımda, istinaf atamalarının 18.03.2016 tarihinde, yaz kararnamesinin ise 06.06.2016 tarihinde yapılacağı duyuruldu. Söz konusu paylaşımda, "İstinaflara atama nedeniyle boşalacak yerlere atama yaz kararnamesi ile yapılacağından 06.06.2016 tarihli kararnameye girenlerin fiilen başlama tarihi adli tatil sonu olan eylül başı olacaktır. İstinaf ataması ile yaz kararnamesi aynı tarihte olsa bile sıkıntı yaşanacaktır." denildi.

"TAKVİMİ GERÇEKTEN HSYK'DA KÜRSÜDEN GELEN KURUL ÜYELERİ Mİ HAZIRLADI?"

Mevcut atama takvimine göre ortaya çıkacak sıkıntıları, birikecek dosyaları normale indirmenin en az bir yılı bulabileceğinin anlatıldığı paylaşımda, şöyle denildi: "İstinafa hakimi atanmış bir mahkeme 18.03.2016 ve 01.092016 tarihleri arasında müstemir yetkili hakimi olmayan mahkeme olacak. Hakimi istinafa atanan mahkeme batacağı gibi diğer mahkemelerin işleyişi de alt-üst olacak. Kimse iznini de adli tatilini de kullanamaz. Atamayı aynı tarihte yaparsın. İstinaftaki başlamayı istersen bir yıl sonra yap. Sonuç herkesin malumu. Daha sonra 'u' dönüşü bağlamında adli tatili 40 güne çıkardılar. Neymiş istinafa atanan bir ay sonra ayrılacakmış. atama belli olduktan sonra benim gibi bir hakimi bile çalıştıramazsın. Bu takvimi gerçekten HSYK da 'kürsüden gelen' kurul üyeleri mi hazırladı? Kürsünün-taşranın hali bu kadar mı çabuk unutulur?"
CİHAN
<< Önceki Haber Hakim ve savcıları ilgilendiren kararname takvimi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER