Hakkari'de elektrik kesintisi


Hakkari merkezde akşam saatlerinde yaşanan elektrik kesintisiyle beraber hayat durdu. Elektrik kesintisi 4 saat sonra gelebildi. Vatandaşlar, yetkililerden biran önce artık bu kronikleşen sorunun çözülmesini istedi.

Vatandaşlar, kent merkezinde sürekli elektrik kesintisinin yaşandığını söyleyerek elektrik kesintisi yüzünden hiçbir şey yapamadıklarını dile getirdi. Hakkari esnafı ise, "Hakkari'de sürekli elektrik kesintisi oluyor. Bundan dolayı müşteri kaybediyoruz. Esnaflar zor durumda. Elektrikler kesildiği için de ısınma sorununu yaşıyoruz." dedi.

Bir başka esnaf da bölgede elektrik özelleştirildikten sonra sürekli kesintilerin yaşandığını ifade ederek, "Yaklaşık iki saattir Hakkari merkezde elektrikler yok. Daha önce de yani özelleştikten sonra sürekli kesintiler oluyor. Esnaf bu durumdan sürekli şikâyetçi. Genelde şu söyleniyor; 'Doğu'da kaçak elektrikler çok kullanılıyor, halk her şeyin bedavasına alışmış' diye. Ama ben buna katılmıyorum, inanmıyorum. Çünkü burada kullanılan kaçak elektrik ile İstanbul'da bir fabrikanda kullanılan kaçak elektriğin tırnağı bile olamaz. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Birilerinin rantı için, birilerinin zenginleşmesi için sürekli bu tür bahanelerle bu halk her şeyden sakınılıyor, her şeyden mahrum bırakılıyor. Yetkililerin kesinlikle bundan sonra önemli ve ciddi anlamda yatırım yapması gerekiyor. Özelleştirmenin de bu ülkeye bu insanlara gerçekten zarar verdiğine inanıyorum." diye konuştu.

Yetkililer ise Hakkari'ye bağlı Bağışlı köyünde birden fazla elektrik direğinin devrilmesi sonucu elektriklerin kesildiğini ifade etti. Arıza işlemlerinin hala devam ettiğini belirten yetkililer, vatandaşların mağduriyetini biran önce gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Hakkari'de elektrik kesintisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER