Halfeti esnafının kanal tepkisi


Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, elektrik dağıtım şirketi tarafından elektrik hatlarının yer altına alınması için açılan kanalların kapatılmaması esnafı isyan ettirdi. Esnaflar, iş yapamaz duruma geldikleri gerekçesiyle dağıtım şirketini protesto için yolu trafiğe kapattı.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde ana güzergâh üzerinde bulunan yol kenarında elektrik dağıtım şirketi, elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları sırasında kanallar açtı, buralara elektrik kabloları döşedi. Ancak şirket ile Karayolları arasında çıkan anlaşmazlık yüzünden döşenen kablolar tekrar toplatıldı. Kanallar kapatılmadığı için esnaf iş yapamaz duruma geldi. Kaldırımı kullanmak isteyen yayalar ise kapatılmayan kanalların üzerinden atlayarak geçmeye çalıştı. Vatandaşlar duruma tepki göstererek, kanalların bir an önce kapatılmasını istedi. Esnaflar, yetkili kişiler ile görüşme talebinde bulundu. Ancak talepleri yerine getirilmedi. Bunun üzerine esnaf, eski tarihi Halfeti yolunu trafiğe kapattı.

Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal esnafların bulunduğu yere gelerek sorunlarını dinledi. Köksal, çalışmaların hızlandırılması ve sorunun bir an önce halledilmesi için gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti. Sorunun giderilmemesi halinde eylemlerini sıklaştıracaklarını ve tepkilerinin farklı olacağını belirten esnaflar ise Kaymakam Köksal'dan aldıkları söz doğrultusunda yolu trafiğe açtı. CİHAN
<< Önceki Haber Halfeti esnafının kanal tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER