Haşim Haşimi: Metropol kentlerdeki Kürtler AK Parti'den desteğini çekti


Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Haşim Haşimi, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropol kentlerde yaşayan Kürtlerin AK Parti'den desteğini çektiğini söyledi. Haşimi, "Uygulanacak siyasetlerin nelere mal olacağını hesap etmek mecburiyetindeyiz. Yoksa siyaset yanlış gider, toplum da '1, 2, 3 ve 4 kez destek verdim. Ben artık desteğimi çekiyorum' der. Nitekim bu Kürt meselesinin temsiliyeti ile ilgili hem de AK Parti'nin son dönemde kriz ve tıkanma konusunda, sadece Kürt illerindeki insanlar AK Parti'den vazgeçmedi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin'deki bütün Kürtler desteğini çekti." dedi.

Diyarbakır bağımsız adayı Haşim Haşimi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Haşimi, bölgenin kanlı bir süreçten geçtiğini söyledi. Haşimi, "Bir siyasi parti diğer siyasi partiyi çatışmayı başlatmakla suçluyor. Kimse Allah için bu kanı nasıl durdurabiliriz diye kafa yormuyor. Böyle bir ortamda, özgür bir iradeyle, çatışmaların durması, tekrar acil bir şekilde barış görüşmelerinin başlanması için aday oldum." şeklinde konuştu.

Barış görüşmelerinin tekrar başlaması için Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştüğünü söyleyen Haşim Haşimi, şöyle konuştu: "Geçen Pazar günü bu kanlı sürecin durması için ve barış görüşmelerinin başlaması için Bölgesel Kürt Yönetimi'ne bir randevu talebinde bulundum. Geçen gün bu randevu gerçekleşti. 2 saat 10 dakika bir görüşme gerçekleşti. Hem bölgesel gelişmeleri konuştuk, tartıştık, hem de kanın döküldüğü bir ortamın bir şeklide son bulması için ve barış görüşmelerinin tekrara başlaması için katkısını istedim. Çünkü sayın Barzani kendi halkı için yıllarca savaşmış. Ciddi birikimli ve tecrübeli. Türkiye'deki sorunun barışçıl bir şekilde çözülmesi için her türlü kolaylaştırıcı rolü oynarım açıklamasını sık sık gündeme getirmiştir. Sayın Barzani'nin Kürt meselesiyle ilgili katkılarını en iyi bilenlerden birisiyim. Türkiye ile AKP hükümeti döneminde Irak Kürdistan bölgesi arasındaki sorunları aşmak için çok fazla gittim geldim. O süreci yürütürken Erbil'de Ankara savundum, Ankara'yı da Erbil'de savundum, barış ancak bu şekilde gelir. O görüşmelerin sonucunda bir diyalog oluştu. "

Siyasi partilerin tabanlarını önemsediklerini anlatan Haşimi, "Gerçekten gelinen aşamada sağduyuya ihtiyaç var. Biz bu konuda ciddi bir katkı sunabiliriz. Tekrar görüşmelerin başlaması için bir şeyeler yapabiliriz. Biz çaresiz değiliz. Çare halktır ve toplumdur." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Haşim Haşimi: Metropol kentlerdeki Kürtler AK Parti'den... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER