"Hassa, gelecekte önemli bir yatırım merkezi olacak"



İskenderun Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci,
Hassa'nın gelecekte önemli bir yatırım merkezi olacağını ifade ederek, girişimci iş adamlarını, Hassa'nın fırsatlarından yararlanmaya davet etti.

Gaziantep Üniversitesi Nurdağı Meslek Yüksekokulu akademisyenleri, incelemelerde bulunmak üzere Hatay'ın Hassa ilçesine geldi. İskenderun Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci'nin daveti ve aracılığıyla Hassa'ya gelen Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Gaziantep Üniversitesi Mesyo Müdürü Doç. Dr. Mehmet Aytekin, Yrd. Doç Mustafa Pehlivan, eğitim görevlileri Ö. Faruk Gecesefa, Kamil Mencik ve Kenan Ercan'dan oluşan heyeti Hassa Kaymakamı Mustafa Pala karşıladı. Kaymakam Pala, eğitime desteklerinden dolayı Recep Ekinci'ye plaket takdim etti.

Geçen yıl, müdürleriyle beraber Hassa'ya gelen ve Amanos Tüneli'yle hayata geçirilecek olan Hassa Organize Sanayi Bölgesi Leçelik arazide incelemelerde bulunan ve bu bölgede yatırım yapmayı planlayan Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci, bu kez eğitim gördüğü üniversite heyetini Hassa'ya getirdi.

Hatay'a, ilk muz serasını kuran ilçenin girişimci iş adamı Nuri Gündoğdu'ya ait Amanos Fruits tesislerindeki muz serası ve soğuk hava deposunda incelemelerde bulunan üniversite heyeti, burada yetiştirilen ürünler hakkında işletme sahibinden bilgi aldı. Hassa'daki modern tarım faaliyetlerini Nurdağı'nda da uygulamak istediklerini belirttiler.

Bölge iş adamları için Hassa'nın gelecekte önemli bir yatırım merkezi olacağını ifade eden Recep Ekinci, "Girişimci iş adamlarımızı, bilgi, birikim ve tecrübelerini, Hassa'nın fırsatları ile yatırım alanında hayata geçirmelerine davet ediyorum." dedi.

Ekinci ve üniversitenin değerli hocalarını Hassa'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Kaymakam Pala, "İskenderun Körfezi'yle Ortadoğu'yu birbirine bağlayacak olan Amanos Tüneli'nin hayata geçirilmesiyle, Hassa, bölgenin cazibe merkezi olacaktır. Tarımla anılan ilçemiz, bundan bölge sanayi yatırımlarıyla adından söz ettirecektir. Hassa Organize Sanayi ilçenin ve bölge iş adamlarının yatırım sahası haline gelecektir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber "Hassa, gelecekte önemli bir yatırım merkezi olacak" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER