Havalar soğudu aktarların işi arttı

Havalar soğudu aktarların işi arttı

Havaların soğumasıyla birlikte şifalı ot satıcısı aktarların da yüzü gülmeye başladı. Soğuk algınlığı ve öksürükten korunmak için vatandaş başta ıhlamur olmak üzere zencefil ve hatmigül satın almaya başladı.

Soğuk günlerin sıcak içecekleri ilgi görmeye başladı. Durgun geçen yaz mevsiminin ardından aktarların satışlarında canlılık yaşanmaya başladı. Erzurum'un en eski aktarlarından Musa Çat, sonbaharın gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelen ıhlamur, tarçın, zencefil, hatmigül, narçayı ve havlıcan satışlarında önceki aylara göre artış olduğunu ifade etti.

Vatandaşların antibiyotik kullanmak yerine şifalı bitkileri tercih ettiğine işaret eden Çat, karın yağması ve sobaların kurulmasıyla satışların zirve yapacağını dile getirdi. Ihlamur fiyatının bu sezon cep yakacağını anlatan Çat, "Kış kapıya dayandı. Ihlamur başta olmak üzere soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelen bitki satışlarımızda canlılık yaşanmaya başladı. Genelde gramaj olarak satışlarımız gerçekleşiyor. Önümüzdeki 4 ay içerisinde ıhlamur, zencefil, hatmigül, tarçın satışlarımız zirve yapacak. Vatandaş bilinçlendi artık antibiyotik yerine şifalı bitkileri tercih ediyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Havalar soğudu aktarların işi arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER