Hayvan hakları için motosikletiyle yollarda

Hayvan hakları için motosikletiyle yollarda

Hayvan katliamlarına son verilmesi için motosikletiyle Mersin'in Erdemli ilçesinden yola çıkan hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, Çanakkale'ye ulaştı. Üzerinde, "Hayvanlar için biraz vicdan, biraz merhamet" yazan motosikletiyle hayvan haklarını gündeme taşımak amacıyla uzun bir tura çıktı. İki aydır yolda olan İğdigül, şimdiye kadar 10 bin kilometre katetti.

Barınaklardaki hayvanların bakım sıkıntısı ve sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek için il il geze İğdigül, Çanakkale Halk Bahçesi'ndeki kedi barınağında, Çanakkale Hayvan Hakları Derneği kurucularından Esen Öztürk ve gönüllü hayvanseverlerle görüştü. Burada kısa bir açıklama yaparak, hayvan katliamlarına dur demek istediklerini söyledi. Bütün çabalara rağmen katliamları durduramadıklarını belirten Semih İğdigül, "Mersin Erdemli'den yola çıktım. İç Anadolu Bölgesi'nden Sinop'a kadar gittim. Bütün Karadeniz'i dolaşarak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye kadar ufak bir motorsikletle hayvan hakları için koşuyorum. Gittiğim yerlerde barınakları, belediyeleri dolaşıyorum. Bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu hayvanların dili yok, biz bu mücadelemizde onların sesi olmaya çalışıyoruz. Hayvan katliamlarına son diyoruz." şeklinde konuştu.

Öztürk de 10 yıldır Çanakkale'de hayvanların korunması için mücadele ettiklerini söyledi. Hayvan hakları gönüllülerinin belediyeyle işbirliği yapması gerektiğini söyleyen Esen Öztürk, hayvanların korunması için belediyeden çeşitli taleplerde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Hayvan hakları için motosikletiyle yollarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER