AP Halk Partisi Grup lideri: Mülteci krizine AB üyelerinin yaklaşımı bencilce

AP Halk Partisi Grup lideri: Mülteci krizine AB üyelerinin yaklaşımı bencilce

Avrupa Parlamentosu'nda merkez sağ partilerin yer aldığı Avrupa Halk Partisi Birliği (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber, mülteci krizine her ülkenin kendi çıkarlarını gözeterek yaklaşmasını eleştirdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Alman siyasetçi Weber, AB ülkeleri aralarında birlik düşüncesinin değil ülkelerin kendi çıkarlarını gözettiğini vurguladı. "AB birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme kurumudur." diyen Weber, ülkelerin çıkarları için bencilce politika gütmelerinin doğru olmadığını söyledi.

AB üyelerini ortak bir mülteci politikası geliştirememeleri nedeniyle elştiren EPP Başkanı Weber, Avrupa Birliği olarak bu günlerde birlik ve beraberlik mesajının daha net bir şekilde tüm dünyaya gösterilmesi gerektiğini savundu.

Almanya'nın Avusturya arasından bulunan sınır kapılarında geçişlerde yapılacak kontrolleri değerlendiren Weber, kontrollerin geçici olması halinde yasalara uygun olduğunu savundu. Weber, Schengen Anlaşmalarına göre olağanüstü hallerde geçi olarak sınır kapılarına kontrollerin yapılabileceğini hatırlattı. "AB ülkeleri arasında sınır olmaması lazım." diyen Weber, bu geçici kontrollerin yapılmaması için AB'nin sınırlarının daha iyi kontrol edilmesini istedi.

Weber, son olarak dünyada en çok mülteci kabul edilen ülkelere daha çok maddi yardımlarının yapılaması gerektiğini söyledi. "Bu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor." diyen Weber, Türk yetkililerle bunun için temasa geçilmesini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber AP Halk Partisi Grup lideri: Mülteci krizine AB üyelerinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER