CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir'de sanayici ve işadamlarıyla buluştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir'de sanayici ve işadamlarıyla buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de sanayici ve işadamlarıyla biraraya geldi. Basına kapalı yapılan toplantının sonunda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Türkiye'nin beş temel alandaki problemlerini çözmek için siyasetin çok ötesinde ortak akıl üretilmesi gerektiğini belirterek, "Siyasetin ötesinde, Türkiye'nin kanayan özellikle beş alanında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye bugün beş temel sorunda birleşiyor." dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, programı kapsamında sanayici ve işadamlarıyla Otel Basri'deki kahvaltılı toplantıda buluştu. Basın mensuplarının alınmadığı toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, toplantı çıkışı herhangi bir açıklama yapmadan otelden ayrıldı. Genel Başkan Yardımcısı Böke ise kısa bir değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Böke, çok önemli sıkıntılar olduğunu söyledi. Bunların ortak akılla çözülmesi ihtiyacının her geçen gün derinleştiğini belirterek, "Bu kapsamda CHP'nin sayın genel başkanı ve ekibi, hep beraber farklı şehirlerde bu ortak aklı üretmek ve bugün Türkiye'nin bu ekonomi alanında kanayan yarasına bir çare üretmek için bizi fikren zenginleştirecek toplantılar yapıyoruz." dedi. Söz konusu toplantıların ilkini Gaziantep'te yaptıklarını ifade eden Böke, "Ardından Bursa, bugün de Balıkesir'de işadamlarımızla, sanayicilerimizle, tüccarlarımızla biraraya geldik. Siyasetin ötesinde, Türkiye'nin kanayan özellikle beş alanında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye bugün beş temel sorunda birleşiyor. Bu sorunların ilki, bu dönmede toplumsal barış ve toplumsal uzlaşı ihtiyacı. Bu sorunları her gün yaşıyoruz. İkincisi ekonomi. Döviz kurundaki müthiş yükselme, bugün açıklanmış olan işsizlik rakamları, büyümedeki yavaşlama, Türkiye'nin acil çözüm ihtiyacı olan ekonomiyi ortaya koyuyor. Bir diğeri, özgürlükçü anayasa ihtiyacı. Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi. Eğitim alanında ciddi sıkıntılarımızın olduğu aşikâr. Öğrencilerimiz, uluslararası sınavlarda dünyada maalesef hep sonunculuklarla Türkiye'ye geri dönüyorlar. Bir diğer alan da dış politika. Bu beş temel alandaki sorunları çözmek için Türkiye'nin, siyasetin çok ötesinde ortak akıl üretmesi gerekiyor." diye konuştu.

Söz konusu toplantılarda bu ortak aklın üretildiğini söyleyen Selin Sayek Böke, şöyle devam etti: "Karşılıklı kaygıların, endişelerin, sıkıntıların paylaşıldığı ama bunun ötesinde çözüm üretilen ve yarın için Türkiye'nin daha iyi olması için hep beraber ne yapılabileceğine dair bir ortak aklın ortaya çıktığı toplantılar. Bugün de Balıkesir'de değerli işadamlarımızla bu kaygılarını ve endişelerini paylaştık, onları dinledik. Biz de kendi kaygılarımızı, endişelerimizi, daha önemlisi çözüm önerilerimizi kendileriyle paylaştık. Bu toplantılara, Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve illerinde devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler otelden ayrıldı. Kılıçdaroğlu'nun, karayoluyla Ankara'ya gittiği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir'de sanayici... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER