HDP adayı Kürkçü, İzmir Valisi Toprak'la seçim güvenliğini görüştü


HDP İzmir adayı olan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret ederek, seçim güvenliğiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Basına kapalı görüşmeye HDP İzmir İl Eş başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan da katıldı.

Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili Kürkçü, Vali Toprak ile seçimde karşı karşıya kalınabilecek sıkıntılar ve çözümler üzerine konuştuklarını söyledi. Toprak'a, daha önce yaptığı Ağrı Valisi'ne benzememesi uyarısını hatırlattığını, "Ağrı neresi, İzmir neresi?" diyerek sitemde bulunduğunu aktaran Kürkçü, "Ben de, bir musibet bin nasihattan iyidir sözüyle karşılık verdim. Kendisine Diyarbakır'daki tecrübelerini hatırlattım. Bizim acımız geçti ancak Pervin Buldan'ın ayağındaki yara geçmedi dedim." şeklinde konuştu. Yerel seçimlerde İzmir'de yaşanan ve benzeri saldırıların olmaması için Emniyet müdürlüklerinin daha dikkatli davranmasını istediklerini belirten Ertuğrul Kürkçü, "Ayrıca seçimde yapacağımız etkinliklerde, yasal olarak bize tanınan hakları kullanacağız." dedi. Seçim günü silahlı ve üniformalı kişilerin, kanunların belirlediği mesafe dışında sandıkların yakınında bulunmaması gerektiğini söyleyen Kürkçü, sandıkların olmaları gereken yerlere nakli konusunda da güvenliğinin sağlanmasını istedi.

İZTO DA ZİYARET EDİLDİ

Valiliğin ardından HDP Milletvekili Kürkçü ve beraberinde heyet, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Basına kapalı görüşmeye, İzmir milletvekili adayı Pınar Aydınlar da katıldı. Ziyaretin gündeminin, güncel ve ekonomik gelişmeler olduğu belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber HDP adayı Kürkçü, İzmir Valisi Toprak'la seçim güvenliğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER