HDP'li Tan: Bir an evvel 2013 şartlarına dönülmeli, aklı selim hakim olmalı


HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, bir an evvel 2013 şartlarına dönülmesi ve tekrar aklıselimin, sağduyunun hakim olması gerektiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk söylediği cümleleri önemsediğini belirten Tan, "Türkiye tekrar acilen 2013 şartlarına dönmelidir, döndürülmelidir el birliğiyle. Birbirimize hakaret ederek küfrederek, söverek, eleştirerek, polemiklerle varabileceğimiz bir yer kalmamıştır." dedi.

Yapılması gerekenin, PKK'nın kayıtsız-şartsız silahlarını susturması olduğunu anlatan Tan, "2013 Nevruz'unda Abdullah Öcalan'ın çağrısı doğrultusunda silahlı güçlerine Türkiye dışına çıkarması ve Türkiye içinde 'silahla hak arama' diye ifade edilen 2013 Nevruz'undaki cümleleri kullanıyorum bu şekle son verilmesi. Hükümetin de atması gereken bütün adımları, diyalogları, görüşmeleri ve demokratikleşmeyi yeni anayasanın içine koyarak sonuçlandırması. Özetlersek PKK'nın silahları susturması, devletin güvenlikçi politikalarından vazgeçerek demokratikleşmeye hız vermesi." diye konuştu.

Görüşme, diyalog, konuşma, müzakere adına ne derseniz deyin bu demokratikleşme için gerekli her kesimle her adımın atılması olduğunu anlatan Tan, şunları kaydetti: "Bunu yapamazsak inan edin hep birlikte 'bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete' bu kıyametinde sonunun da ne olacağı maalesef belli. Kürtçe bir atasözü var. 'Bu kıyamete gidiş kimin için hayırlıysa da bizim hayırlı değil' Sık sık bahsediliyor. Üst akıl alt akıl çok akıllı az akıllı, dış güçler iç güçler, provokatörler darbeciler. birilerine bu işler hayırlı olabilir. ama bize kesinlikle hayırlı değil. biz kimiz halkız. AKP'lisi, HDP'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi Sünni'si, Laiki, Alevi'si dindarı hak hepimiz. bu kaos bu çatışma bu gerilim ve bu freni patlayan kamyonun gittiği nokta birileri için hayırlı olabilir ama kesinlikle bizim için Türkiye cumhuriyeti vatandaşları için hiçbir ayrım yapmadan söylüyorum hayırlı bir şey değil, onun izcin bir an evvel 2013 şartlarına dönülmesi lazım. tekrar aklıselimin sağduyunun hakim olması lazım."
CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Tan: Bir an evvel 2013 şartlarına dönülmeli,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER