Hiç görmediği şehit babasının kabrine, çizdiği kalpli resmini koydu

Hiç görmediği şehit babasının kabrine, çizdiği kalpli resmini koydu

Samsun'da mezarlıklar dolup taşarken şehitliklerde ise yürekleri burkan manzaralar yaşandı. Bir şehit çocuğu, hiç görmediği babasının mezarına çizdiği resmi, bir başkası ise eşinin en çok sevdiği meyve olan üzümü bıraktı.

Her bayram öncesinde olduğu gibi arefe günü Samsun ve ilçelerindeki mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla dolup taştı. Merkez İlkadım ilçesi içerisindeki Asri ve Kıranköy mezarlıkları önünde yoğunluk nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Vatandaşların mezarlıklara rahat gelip gitmesi için polis ve zabıta birlikte çalışma yaptı. Yoğunluk nedeniyle mezar içerisine araç girişleri yasaklanınca yaşlı ve engelliler belediyeye ait halk otobüsleri ile mezarlık içerisine alındı. En duygusal anlar ise polis ve asker şehitliklerinde yaşandı.

2 Eylül 2008 yılında Giresun'un Dereli ilçesi Kümbet Yaylası Uzundere mevkiinde arazi arama tarama çalışması sırasında teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Gürel'in Kıranköy Şehitliği'ndeki mezarına şehit çocuklarının bıraktıkları resim görenleri duygulandırdı. Babasını hiç göremeyen 7 yaşındaki Ezgi, ablası 9 yaşındaki Ece ile birlikte çizdiği büyük bir kalp içerisine kendilerini babaları ile gösteren resmi, naylon bir poşet içerisinde kabri başına bıraktı.

Geçtiğimiz 8 Eylül'de Iğdır'da terör saldırısında şehit düşen polis memuru Burak Zor'un Kıranköy Polis Şehitliği'ndeki kabrine gelen ailesi, mezar başına şehidin en çok sevdiği meyve olan kara üzüm salkımını bıraktı. Bu manzarayı gören vatandaşlar şehit için hem dua etti hem de gözyaşı döktü.
CİHAN
<< Önceki Haber Hiç görmediği şehit babasının kabrine, çizdiği kalpli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER