Hilmiz Özkök: Hasan Iğsız için açıklama yapmadım


Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, emekli Orgeneral Hasan Iğsız hakkında "Türk vatandaşı olmayan bir insanın PKK sevici olmasını anlarım, ama bir ordu komutanının kızını onu destekleyen babasını asla anlayamam" dediği iddiasını yalanladı. Twitter'da yayılan ve kayyum yönetimindeki Bugün gazetesinin de "Komutan tokadı" başlığıyla yayımladığı sözler hakkında Özkök, "Böyle bir beyanatla uzaktan yakından bir ilgim yok" dedi.

T24'e açıklama yapan Hilmi Özkök, "Ne Twitter, ne Facebook hesabım var" diyerek, "böyle bir beyanatla uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını" söyledi. Özkök, 1128 akademisyenin imza attığı "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye dair de "O konuda bir beyanat vermek istemiyorum. Çok incelememiş olmakla birlikte birçok kişiyi rahatsız ettiği gibi beni de rahatsız etti." ifadelerini kullandı.

Hasan Iğsız, kızı Aslı Iğsız'ın da imzacıları arasında bulunduğu "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye katılmadığını, bildiriye yönelik tepkilerin düşünceye tahammülsüzlük olduğunu açıklamış, bu açıklama Hilmi Özkök'e ait olduğu iddia edilen bir Twitter hesabından eleştirilmişti. Kayyum yönetimindeki Bugün gazetesi, bu mesajı Özkök'e atfederek sürmanşetinde "PKK sevicisi kızını savunan Iğsız'a... Komutan tokadı" başlığıyla kullanmış, gazetenin Ankara Temsilcisi Fatin Dağıstanlı da "Milletin Paşası: Hilmi Özkök" başlıklı bir yazı yazmıştı.

Özkök, Iğsız'ı aradı

Öte yandan Hasan Iğsız'ın avukatı Murat Ergün de Odatv'ye Hilmi Özkök'ün Iğsız'ı arayarak böyle bir mesaj yazmadığını, bu ifadenin kendisine ait olmadığını söylediğini bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Hilmiz Özkök: Hasan Iğsız için açıklama yapmadım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER