Hırvatistan'da mülteci dramı devam ediyor


Macaristan'ın sınırları göçmenlere kapatmasının ardından, Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a geçen mültecilerin dramı devam ediyor. Kısa zamanda binlerce insanın giriş yaptığı Hırvatistan, mülteci akınıyla baş etmekte zorlanıyor.

Özellikle Slovenya'nın kapıları kapatması ve geçişleri çok sınırlı hale getirmesi sonucu mülteciler Hırvatistan'da bulunduğu noktalardan hareket edememekten şikayetçi.

Trenle yolculuk yapmaya çalışan bir mülteci, "Bu tren bizi ancak 35 kilometre ileri götürecek. Burada beklemekten yorulduk. Bir yerlere gitmek istiyoruz, hatta Sırbistan'a bile geri dönmeye razıyız." dedi.

Öte yandan Macaristan'ın güney ve doğu sınırlarına jiletli tel çekme faaliyeti devam ediyor. Romanya, sınıra tel örgü çeken Macaristan'ı Avrupa'yı bölmekle suçluyor. Macaristan Meclisi ise dün sınırda askerlerin de kullanılabilmesini talep eden tezkereye onay verdi.

Kriz Avrupa Birliği'ni de ikiye böldü. Fransa ve Almanya, üye ülkelerin kapasitelerine göre kabul etmeleri gereken mülteci sayısının belirlenmesini istiyor. Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya gibi ülkeler ise zorunlu kotalara karşı çıkıyor. AB içişleri bakanları bugün konuyu görüşmek üzere bir kez daha toplanacak. Üye ülkelerin liderleri ise yarın akşam krizi çözmeye çalışacak.

Binlerce mülteci Almanya ve İskandinav ülkelerine ulaşmak için düzensiz bir şekilde göçlerini sürdürüyor. Dün günü Avusturya topraklarına 10 bin mültecinin girdiği belirtildi. Bugün sabaha kadar da bin mülteci Avusturya'ya giriş yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Hırvatistan'da mülteci dramı devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER