Hollanda'da Türk derneğini kundaklama girişimi ucuz atlatıldı


Hollanda Türk Federasyon'a bağlı Rotterdam Versam Kültür Derneği'ne dün sabaha karşı molotoflu saldırı düzenlendi. Rotterdam Versam Derneği Başkanı Mustafa Şenyürek, komşuların durumu fark etmesi üzerine yangının büyümeden söndürüldüğünü söyledi.

Bölgede 26 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve ilk kez böyle bir saldırıya hedef olduklarını ifade eden Şenyürek, "Bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz. Çözümün bu olmadığını düşünüyoruz.Bu binayı yakmakla Molotof kokteyli atmakla ellerine bir şey geçmeyecek. Yukarıda oturan 30-35 aile var. Tasvip etmediğimiz bir durum." dedi.

Pazar günü Rotterdam'da düzenlenen şehitleri anma mitingi ile bu saldırı arasında bir bağlantı olup olmadığının sorulması üzerine Mustafa Şenyürek, "Failleri bilmedikten sonra kimseye laf söylemek istemiyoruz. Artık polis gerekeni yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Rotterdam Versam Derneği Başkanı Mustafa Şenyürek, "Avrupa'da yaşayan Türkler olarak hepimiz bayrağımızı ve milletimizi seven insanlarız. Milletimize ve bayrağımıza sahip çıkacağız. Mümkün olduğu kadar olayların dışında kalmaya çalışacağız. Herkes birlik ve beraberlikten vazgeçmeyecek. Kimse fevri hareket yapmayacak. Faillerin bulunması için de polisin yardımını bekleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Derneğin bağlı bulunduğu Hollanda Türk Federasyon, MHP'ye yakınlığı ile biliniyor.kundaklama-girisimi-ucuz-atlatildi-1889997.htm'> CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER