Hükümet Alevilerle görüşecek


Alevi temsilcilerle hükümet yetkilileri Ankara'da bir araya gelecek. Hükümetin çözüm önerilerinin görüşüleceği toplantıya, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Doğan Bermek, Ali Ekber Yurt Dede ve AVF Başkanı Remzi Akbulut katılacak.

Cem Vakfı, hükümet yetkilileriyle sorunları masaya yatıracaklarını belirterek konuyla igili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cem Vakfı olarak 2005 yılında Alevilerin hakları, eşit yurttaşlık eşit hak talebi ile başlattığımız ve iç hukuk yollarının tüketilmesi sonucunda AİHM'ne götürdüğümüz üç davanın; Din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitaplarında Alevi İslam inancının da gereği gibi yer alması ve Cemevleri elektrik giderleri davaları kazanılmış, Başbakanlığa karşı açtığımız ve tarafların katılımı ile 3 Haziran 2015 tarihinde Strazburg'da duruşması yapılan davanın da kararı beklenilmektedir.

Sonuç olarak AİHM, Alevilere ayrımcılık yapıldığına hükmetmiştir.

Bütün bu kazanımlar ve Hükümetin çözüm önerilerinin görüşüleceği toplantıya, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Doğan Bermek, Ali Ekber Yurt Dede ve AVF Başkanı Remzi Akbulut katılacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Hükümet Alevilerle görüşecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER