Hurşit Tolon: Bağımsız bir mahkemenin huzurundayım


Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Ergenekon davası temyiz incelemesi ilk duruşmasında savunmasını yaptı. Gerçek bağımsız bir mahkemenin huzuruna çıktığını söyleyen Tolon, kendilerine kumpas kurulduğunu iddia etti. Tolon, "Asrın davası hayali isimler verilerek sunulan bu dava şaibeli tanık ve gizli tanıklarla açılmış ve hükme bağlanmıştır. TSK, hedef alınmış yargısız infaz başlatılmıştır." dedi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ndeki savunmasında gerçeklerin ortaya çıktığında şüphenin yok olacağını ifade ederek, "Asrın davası hayali isimler verilerek sunulan bu dava şaibeli tanık ve gizli tanıklarla açılmış ve hükme bağlanmıştır. TSK hedef alınmış yargısız infaz başlatılmıştır. Sanal bir terör örgütü yaratılarak TSK'nın yargılanması ve planlı bir şekilde devam eden öç alma sürdürülmeye çalışılmıştır." ifadesinde bulundu.

Orduya bir kumpas kurulduğunu öne süren Tolon, şunları söyledi: "Bu dosya Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasıyla ilgili bir dosya." diye kaydetti. Tolon konuşmasına şöyle devam etti: "Silivri cezaevinde 35 ay esir tutuldum. Mahkeme CD'lerin imajlarını dahi almadan mahkumiyetime karar vermiştir. Tam 7 yıl sonra imajlara ulaştık. Arama, tutuklamalara göre CD sayısı 18 iken 21 adet CD bulunmaktadır. İki adet CD kimse bana oğlunun evinde arama yapılıyor demedi. İşlemediğim bir suçu savunmak zorundayım." CİHAN
<< Önceki Haber Hurşit Tolon: Bağımsız bir mahkemenin huzurundayım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER