CHP'li Bulut: AKP ülkenin en temel kurumlarını darmadağın etti

CHP'li Bulut: AKP ülkenin en temel kurumlarını darmadağın etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Burhanettin Bulut, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde ülkenin en temel kurumlarının darmadağın edildiğini ifade etti.

Emniyette çalışan bir polisin yarın başına ne geleceğini bilmediğini, savcı ve hakimin adaletin öngördüğü şekilde vicdanın sesine uyarak karar vermekte zorlandığını belirten Bulut, "Önce cumhurbaşkanlığı makamı, askeriye, yargıdan sonra basına müdahaleler başladı. Bir kısım gazete ve televizyonların alınması yetmiyormuş gibi şimdi bu işi meslek onuruyla yapan gerçek gazeteciler hedef haline getirilmiş durumda. Bu konu artık zirveye gelmiştir. 1 Kasım'da Tayyip Erdoğan'nın istediği rakamlarda milletvekili çıkarsa sanıyorum ülkesini seven, bu hususta hassasiyeti olan gazeteciler, hakimler ve hakimler burayı bile terk etmek zorunda kalabilirler. Öyle bir hale doğru gidiyor." dedi.

Seçim çalışmalarını sivil kurum ve esnafları ziyaret ederek sürdüren CHP'li Bulut, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablonun değişmeyeceği yönündeki iddialara karşı çıktı. Bu konuda geçmişten bugüne bu alanda yaşanan örneklere dikkat çeken Burhanettin Bulut, Türk toplumunun aklının sınandığını kaydetti. Türkiye'de ortaya çıkartılan kaosun mevcut yaşananları örtmeye yönelik olduğunu savunan Bulut, "Her önemli gelişme sonrası, aniden bir olay patlak veriyor. Önemli gelişmeler bir başka haberle kapatılıyor. İktidar ülke insanını korumak zorundadır. Ama maalesef yöneticiler, her gün memleketi bir başka tehlikenin içerisine sürüklüyor. Dün komşularımızla başlayan süreç, 7 Haziran sonrasında ülkenin kardeşlik iklimine dönük tehlikeye dönüşmüştür. Halk iradesinin bu seçimlerde karşılığını vereceğini ve 1 Kasım seçimlerinde çok farklı bir sonucun ortaya çıkacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Her fırsatta 'ecdadımız' diyen AKP hükümetinin emekliye çay parasına muhtaç hale getirdiğini ileri süren Bulut, gelir adaletsizliğinin inanılmaz boyuta geldiğini dile getirdi. 7 Haziran seçilerinde gündeme getirdikleri projeler için 'ekonomik kaynaklar yetmez' diye karşı çıktığını hatırlatan Bulut, şimdi bu partinin kendi programlarını taklit etmeye başladığını belirtti. Bulut, şöyle devam etti: "Türkiye ekonomisi iflas etmiş durumda. AKP'nin bunu örtmesi mümkün değil. Ekonomi üretim odaklı değil, tümüyle sıcak para üzerine kurulmuştur. Hükümetin ilk günkü bakışı ile bugünkü yaklaşımı arasında bir fark yok. Sıcak parayla ekonomiyi çeviriyor. Ama sıcak para aynı zamanda hızla kaçar. Şu anda sıcak para dışarıya çıkıyor. Kaçırdıkları bir şey var. Sıcak paranın olduğu yerde ekonomi dibe vurur, üretim biter. Dünyanın her yerinde bu örnekler mevcuttur. Dolar ve Euro gibi uluslararası paralar kendi ülkelerinde daha yüksek faiz dolayısı ile bize geliyor. Sadece paradan para kazanmak için geliyorlar. Bu süreç bitmiştir. Yarınlara ilişkin çok daha riskli bir dönem vardır."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Bulut: AKP ülkenin en temel kurumlarını darmadağın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER