İhsaniye'de arsenik sorunu çözüldü


Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde arsenik arıtma tesisinin arızalı olması nedeniyle arsenikli su içen ilçe halkı bu sıkıntıdan kurtuldu. 5 yıl önce yapılan tesisin bir süre çalıştırıldıktan sonra arızalanmasıyla, halk normalin 3 katı arsenik oranına sahip su içiyordu.

Belediye Başkanı Şaban Çabuk, tesisin arızasının giderildiğini söyledi. Önceki yıllarda yapılan ancak arızalanan tesis için yetkililere başvurduklarını ancak bir netice alamadıklarını belirten Çabuk, bu yüzden halka sağlıklı ve devamlı su verilemediğini kaydetti. Arsenik arıtma tesisinin beş yıl önce yapıldığını ancak uzun yıllardır arızalı olduğunu ifade eden Çabuk, geçen yıl göreve geldikten sonra bu konuyu çözmek için çalıştıklarını, bunun yanında 3 kilometrelik eski içme suyu şebekesinin de 15 aydır tamamlanamadığını, bu yüzden sık sık su kesintisi yaşadıklarını dile getirdi.

Çabuk, daha önceleri klorlama yapılarak sağlıklı hale getirilmeye çalışılan içme suyundaki arsenik oranının bu yüzden tam olarak çözümlenemediğini anlattı. Tesisteki, problemi kendi imkanlarıyla çözdüklerini anlatan Çabuk, artık şebekeye temiz içme suyu vermeye başladıklarını anlattı.

CİHAN
<< Önceki Haber İhsaniye'de arsenik sorunu çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER