Oktay Ekşi: Bunun hukuk, demokrasi ve ahlakla açıklanır bir tarafı yok


Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepkiler devam ediyor. Cumhuriyet gazetesini ziyaret eden CHP eski İstanbul milletvekili ve gazeteci Oktay Ekşi, "Can Dündar ve Erdam Gül'e uygulanan muamele sadece Türkiye'de değil dünyanın her hangi bir yerin de tiran ülkesinde bile eşi az görünecek bir kepazeliğin örneğidir. Bunun hukuk, insanlık, demokrasiyle ve ahlakla açıklanır hiçbir tarafı yok." dedi.

MİT TIR'ları haberinden dolayı Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepkiler devam ediyor. Bir çok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcisi ve meslek örgütü üyeleri Şişli'de bulunan Cumhuriyet gazetesi binasına gerek ziyarette bulunuyor.

TURGAY OLCAYTOY: GAZETECİLERİN İKİNCİ ADRESİ CEZAEVLERİ OLDU

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Turgay Olcayto, "Her iki arkadaşımızda uluslararası gazetecilik normlarına göre çok başarılı bir habercilik gerçekleştirmişlerdir. Önemli olan gazetecinin otoriteye değil, kendi patronlarına karşı değil, kamuoyuna karşı sorumluluğudur. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Bedeli elbette tutuklanma olmamalıydı. Hele bedeli Cumhurbaşkanı tarafından tutuklanmak hiç olmamalıydı. Bizim ülkede artık bu tür şeyler sıradanlaştı. Ne yazık ki gazetecilerin ikinci adresi artık adliyeler ve cezaevleri oldu. Biz gazetecileri korkutarak baskı altına almak istiyorlar. Ama görecekler ki yılmayacağız, yıldıramayacaklar." ifadelerini kullandı.

OKTAY EKŞİ: BUNUN HUKUK VE AHLAKLA AÇIKLANIR BİR TARA YOK

Eski Gazeteci Oktay Ekşi ise şu şekilde konuştu: "Can Dündar ve Erdam Gül'e uygulanan muamele sadece Türkiye'de değil dünyanın her hangi bir yerin de tiran ülkesinde bile eşi az görünecek bir kepazeliğin örneğidir. Bunun hukuk, insanlık, demokrasiyle ve ahlakla açıklanır hiçbir tarafı yok. Ben ister istemez basın dünyasında bu mesleğin içerisinde uzun yıllar geçirdim. Her gün daha önce bunun örneğini görmedim diye diye dilimde tüy bitti. Can Dündar ve Erdem Gül'e yapılan dünyanın en despot ülkesinde gazetecilik sınırlarının cezalandırılmasıdır. Böyle bir rezaleti yaşadığımız için kendi meslek dünyam adına üzgünüm, ülkem adına üzgünüm. Bunu yapanlar adına utanç duyuyorum."

Ziyaretçileri kapıda karşılayan Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da, "Bu şeref madalyasıdır bu şeref madalyasıdır gurur duyuyoruz. Bütün Türkiye'ninde gurur duyduğuna eminim. Can'ın herkese çok selamı var." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Oktay Ekşi: Bunun hukuk, demokrasi ve ahlakla açıklanır... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER